Jorden under mig

Jeg er ved at være færdig med en af årets fineste læseoplevelser: Jorden under mig af Helle Vincentz

Helle er vokset op på en gård på Sydsjælland i 1980’erne. Moren er skolelærer, faren er landmand. Helle er på sin fars hold, hendes søster på mors hold. Helle forstår ikke alt hvad der sker omkring hende. Men hun ved i hvert fald at statsministeren er ond. Det er ham som er skyld i kartoffelkuren, som gør livet svært for landmændene. Far og mor skændes oftere og oftere, far bliver mere og mere underlig. Og en dag skyder han sig i sine forældres kælder. En dag får Helles mor cancer og dør. Er hendes slægt mon fordømt? Helle begynder at konfrontere barndommens spøgelser. Hvad skete der egentlig? Hun kommer på sporet af familiens dybeste hemmeligheder og finder en uventet sandhed om sig selv. Jorden under mig, er en smuk roman om skyld og skam – og om modet til at møde de mørkeste og fineste dyb i en familie.

Jeg har nærmest hørt den i en køre. Eller måske to. Historien er autentisk, ærlig og svær… også svær at lægge fra sig.

Bogen er oplæst af forfatteren selv og det gør hun aldeles glimrende.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *