Her sidder jeg så og transskriberer

Hvis du tror jeg har skrevet forkert og tror jeg sidder og sveder tager du meget fejl…

Jeg er i gang med at nedskrive en række interviews fra nogle lydoptagelser – det hedder transskription.

Transpirerer kommer jeg sikkert til inden jeg er færdig (:

Det er en uendelig række af start/stop/rewind for at få alle ordene med. Heldigvis er optagelserne af fin kvalitet, så selvom en af deltagerne har en veg stemme, så kan det høres uden de helt store problemer.

6 interviews á ca. en times varighed hver… hvem sagde weekend?

6 Comments

  • Mette

   Ha ha.. lige præcis. Jeg er dog færdig med første interview – det længste – 49.654 anslag med mellemrum. Det er et seriøst stykke skrive arbejde.

 • Karin

  Pyha, og det er frivilligt du har kastet dig over dette projekt.
  Jeg vil nok tage dobbelt så lang tid som du. Efter jeg har været ramt af stress, idag er diagnosen kronisk udbrændthed, kan jeg ikke huske et 5 cifret nr. når jeg skal gå fra 1 hjemmeside til den næste. Er nødsaget til at nedskrive det på et stykke papir, eller kopier det. Tidligere var jeg den der kunne tlf. nr. reg. nr. på biler, fødselsdage etc. på alle i familien og vennerne, et autistisk træk, for ja, jeg kontere helst efter kontonr. fremfor efter navn. Jeg har haft noget med tal.
  Mette har ret, dit hår er blevet langt, og det er godt fyldigt. Det klæder dig.
  God kamp.

  • Mette

   Tak Karin – jeg har heldigvis fået fat i teknikken så det går nemmere nu end i går.

   Håret vokser som ukrudt og er så tykt at jeg har ‘undercut’ i siderne for at det ikke skal virke så tungt. Det er blevet tykkere efter det er blevet gråt.

 • Mette L

  “To store latte og en go’ kage et sted i Aalborg” på at du ikke bliver færdig med de 6 interviews i denne weekend. Det kan du ikke, hvis det er fuld transskription. 1 times interview = 8 timers transskription, er vist nok en tommelfingerregel hos os. Og så skal man ha’ lidt erfaring for at holde kadencen.
  (Godt billede, i øvrigt. Du er ved at være langhåret 🙂 )

  • Mette

   Jeg tror du har ret… lige nu er min ambition er at komme godt gennem det første inden weekenden er omme. Jeg vil tro, at jeg kommer til at bruge mere end de 8 timer, men det er også første gang.

   Håret vokser som ukrudt… tænker at jeg bliver det nordjyske svar på Gunbritt 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *