Bølgerne er gået højt

Jeg lagde billedet af Hr. Odder på facebook siden ‘Jeg er fra Hals’ i går og siden er bølgerne gået højt om, hvorvidt det er en mink eller en odder.

Jeg har ikke selv været i tvivl. Hvis man kigger på billedet, hvor den løber under broen: der er 10-11 lægters længde fra snude til halespids og disse lægter er vel 8-9-10 cm brede, så dyret er mellem 80 og 100 cm.

En mink er 30-45 cm lang, så er det en mink er det i hvert fald en GIGANT mink.

Alle argumenter prellede af på halsboeren, så derfor kontaktede jeg Biolog Bo, som skriver flg.:

Hej Mette
Før jeg åbnede fotos var jeg sikker på, at det var mink. Efter at have set fotos, er jeg nu sikker på, at det er odder…
For god ordens skyld sætter jeg lige det ultimative orakel på denne mail – Morten Vissing på Aqua.
Mange hilsener
Bo

Bo svarer:

Hej Bo
Det er helt sikkert en odder!
Mvh Morten

Mon så ikke den diskussion er lukket!?!

4 Comments

 • Mette L

  Sådan, Mette! Så er den sag lukket 🙂
  Du er eminent med et kamera. Jeg synes nu også, en odder ser noget mere grov ud, end en mink, så jeg synes ikke, der burde være tvivl, altså lige ud over at det er et underligt sted at opholde sig for en odder.

  • Mette

   Jeg tror – eller forestiller mig – at den var sulten. Den bordede flere af kutterne mens jeg holdt øje med den. Mon ikke det kunne lugte fisk.

   Det var fedt jeg havde kameraet i hånden – det havde været ærgerligt kun at stå med sin mobil når sådan et situation opstår – og er grunden til jeg sjældent går uden. Engang leverede jeg foto til Nordjyske. På vej ud af Vodskov jagtede flere politifolk rundt efter en flok får, som var sluppet ud af deres indhegning – det fik jeg selvfølgelig billeder af.

   (jeg har købt nyt kamera i dag – jubilæumsgaven til mig selv 🙂 )

  • Mette

   Der er jo heller ikke rigtigt noget at sammenligne størrelsen med – udover broens lægter, hvor man kan se, de den er langt mere end minkens max 45 cm.

   Og nu har vi så det ultimative orakels ord for, at det er en odder 😉

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *