The end

Har du nogensinde undret dig over hvor meget du tisser på et døgn? Det har jeg heller ikke, men både i den indledende- og afsluttende fase af rødkløverprojektet har jeg i tre dage skullet måle præcis hvor meget og hvornår.

Det bliver alligevel til godt en liter på et døgn. For mit vedkommende. Det svarer nogenlunde til den mængde væske jeg indtager, hvilket jeg også har skullet holde regnskab med.

I morgen sluttes min deltagelse i forsøget på Hjørring Sygehus med de samme undersøgelser som da jeg startede i projektet.

Det er svært at sige om det har flyttet noget. Lægger man overhovedet mærke til små ændringer hen over en periode på 3,5 måned? Og har jeg overhovedet fået den ‘ægte’ vare?

Noget andet er om bakteriesammensætningen er blevet normaliseret. Det vil forskningsresultatet vise. Når forsøget er slut vil alle forsøgspersoner blive inviteret til fremlæggelse resultatet.

Takken for at have været forsøgsperson er den ægte vare til 4 måneders forbrug og jeg kunne forstå på forskningsassistenten, at kvinder har meldt tilbage, at de kan smage forskel – så måske ved jeg i morgen om jeg har været i placebogruppen.

Jeg har fået mange positive tilkendegivelser på, at rødkløverekstrakt virker når det er overgangsalder symptomer som hedeture og søvnproblemer man døjer med – her er det udfordringerne, som ligger efter overgangsalderen, der undersøges.

6 Comments

 • Helle Klitgaard

  Næh, men jeg drikker mindst to liter, så …
  Jeg har aldrig haft så meget besvær med overgangsalderen, at jeg har overvejet at tage “noget” for det, så jeg har hverken prøvet det ene eller det andet. Jeg har bare vidst, at hormoner skulle jeg ikke have.

  • Mette

   Selv om man ikke har besvær, så sker der noget med kroppen efter overgangsalderen pga. den manglende østrogen, blandt andet i skede, urin og knogler og kan man mindske risikoen for f.eks. urinvejsinfektioner og osteoporose på denne ‘naturlige’ måde, så vil jeg gerne indtage sådan et lille ‘shot’ hver dag.

 • Susan

  Jeg er også ” efter overgangsalderen ” og tager rødkløverekstrakt to gange om dagen, fordi jeg gerne vil have lidt ekstra østrogen af den naturlige vej.
  Det smager ganske rigtig forfærdeligt og jeg elles ikke sart. Men iskoldt i shotglas så går det. 😂

 • Mette L

  Det skulle efter sigende smage ganske forfærdeligt, det der, så der skal nogle anseelige fordele på bordet, hvis jeg skal med på vognen. Så jeg venter spændt på dit referat fra fremlæggelsen af resultaterne 🙂

  • Mette

   Jeg synes nu ikke smagen er så forfærdelig – i det mindste ikke i den version jeg har fået – og det er så lidt man skal tage at det bare er at hælde det ned i halshullet som en snaps 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *