Joker

Noget af søndagen blev tilbragt i selskab med en god ven, som havde inviteret på biftur… ‘Joker’ nærmere bestemt.

Joaquin Phoenix leverer en uhyggelig god præstation i filmen Joker. Han gør det skræmmende godt og troværdigt som en mand der kæmper hårdt med sin hverdag, for til sidst at give slip og bare overgive sig til galskaben.

I starten af filmen er han bare et sølle menneske, og man tænker, at han umuligt kan nå at udvikle sig til superskurken Joker i løbet af filmens 2 timers spilletid.  Men det gør han – og hans langsomme og rolige nedstigning til vanviddet er dybt fascinerede. Man får en slags sympati med manden, og i sidste ende vil man nærmere betegne ham som en form for antihelt end skurk, for han repræsenterer i høj grad også en personificering af et opgør imod eliten!

Jeg har en fornemmelse af at Oscarkomiteen allerede nu godt kan gravere hans navn i en af de eftertragtede statuetter.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *