Mulesing

Efter jeg har genoptaget strikkeriet er et ny ord dukket op i min ordbog: Mulesing.

Det uldgarn jeg har købt, har været non-mulesed eller mulesing free.

Jeg vidste ikke hvad det var, men det gør jeg nu.

Mulesing er et indgreb, hvor en stor hudfold ved fårets tarmåbning skæres af. Dette indgreb sker oftest uden bedøvelse og er derfor meget smertefuldt for fåret.

Mulesing bliver udført for at undgå flueangreb: dvs. for at undgå at fluer lægger æg i fårets hudfolder ved tarmåbningen, hvorved larver udklækkes og kan medføre store gener og infektioner hos fåret. Metoden er dog mest udbredt i Australien, hvor klimaet er meget varmt og folderne på fåret derved bliver fugtige og tiltrækker fluer. Hvor klimaet er tempereret, i f.eks. Sydamerika, er fåret ikke udsat for disse flueangreb.

Behøver jeg at sige, at jeg fremover altid vil tjekke, at det merinogarn jeg køber er non-mulesed eller mulesing free?

Jeg har lige færdiggjort den gule Sweater No. 6, som er strikket i Alpaca og mod min egen forventning endte det med ribkanter i stedet for icord og ærmer med modrate indtagninger i steder for ballon.

Den er blevet rigtig fin og skal nok sætte lidt kulør på den ellers ofte sortklædte dame.

Den nye forsyning garn, der lige er ankommet, er fra mohairgeder, som man forhåbentlig har sikret sig bliver behandlet ordentligt.

Jeg havde 3 nøgler af den gammelrosa mohair i kurven – fra en Sweater No. 6 til Poden – og det har jeg nu suppleret, så der kan blive til en PetitKnit Sunday mohair trøje. Også til Poden. Gammelrosa klæder desværre ikke en sølvræv som mig.

Garnet er fra Knitting for Olive. Jeg tror såmænd ikke, at det er bedre garn end så meget andet – men jeg er faldet for de enormt lækre farver deres garn findes i.

Halskanten og de første udtagninger er lavet, men jeg bliver ikke færdig på en uge denne gang og det er nok rigtig sundt for min pengepung 🙂

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *