Der må være en kant

Endnu et lille projekt strikket af rester er færdig. En retrille cardigan fra Knitting for Olive, som lige mangler 6 fine knapper og en vask.

Kanter volder mig kæmpe problemer og her er det derfor endnu en icord feberredning.

Opkriften lød således:

Start alle pinde med 1 vrang løst af med garnet foran pinden og slå samtidig om pinden
Strik sidste m og omslaget sammen ret på retsiden af arbejdet og sammen vrang på vrangsiden af arbejdet

Nemt nok og rigtig pænt på billedet… bare ikke for mig.

Når kanten skal stå ‘rå’ på fx. en cardigan hvordan strikker du så kantmaskerne?

Til morgen lavede jeg et salgsopslag i en PetitKnit strikkegruppe på facebook med 7 nøgler orange silk mohair som længe har ligget og gloet på mig nede fra garnkurven… ÉT minut efter var de solgt!!!

Tilbage er der kun en del koksgrå Blackhill Wool Élevé Chunky som jeg nok skal finde et projekt til og så nogle smårester som ikke umiddelbart er anvendelige. Det betød, at jeg godt måtte købe noget nyt garn… 🙂

Næste projekt er en PetitKnit Copenhagen Cardigan i en smuk petroleumsgrøn.

Her er så også noget med nogle kanter der skal lykkes…

5 Comments

  • Lone Nielsen

    Jeg strikker de to sidste masker på pinden ret. Vender, tager de to første løs af med garnet foran arbejdet og strammer lidt til, så det ruller sammen. Så får du en fin kant med en maske på hver side. Ret nemt.

    • Mette

      Det lyder sådan icord-agtigt og nemt – jeg må lave nogle prøver og se hvordan de forskellige teknikker der ud. Jeg er starten på den Copenhagen Cardigan og gør som hun beskriver i opskriften, strammer garnet ekstra meget og foreløbig ser det rigtig pænt ud.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *