Die Reise geht nach Berlin

Ferien er godkendt og vi kan begynde at planlægge, bestille fly, hotel og hundepension.

Podens barselsvikariat i Matas slutter ved udgangen af august og da vi derefter ikke kender hendes arbejdssituation har vi valgt at flytte vores årlige jule-storbystur frem til sommerferien.

Det er et ufravigeligt krav fra hende, at der skal være en Primark i byen (!?!) og derfor har vi i år valgt at rejse til Berlin.

Det er mit første besøg i byen og jeg mangler derfor et tip:

HVOR i byen vi skal bo?

– og det skal gerne/helst være i gå afstand fra de fede shoppingkvarterer. Hotel tips er selvfølgelig velkomne, men det er mest område(r) jeg i denne forbindelse tænker på.

8 Comments

 • Dorthe

  HejMette.
  Vi har rejst til Berlin hvert år siden 2011, og altid boet på Kult-hotellet Auberge, der ligger 100 meter fra U-bahn og Ka-De-We stormagasinet.
  FANTASTISK hyggeligt hotel i gammel Berliner-stil. Vores varmeste anbefaling.

 • Kirsten

  Vi har gennem de seneste 20 år været i Berlin mindst en gang om året og har boet både i lejlighed og på hotel men har de sidste par år boet flere gange på hotel Berlin-Berlin. Det er kæmpestort og upersonligt men værelserne er gode, morgenmadsbuffeten stor og god, og så ligger det i gåafstand fra KaDeWe og kurfurstendamm, ligesom bus nr 100 har stoppested lige over for hotellet – med bus 100 kan man nå de fleste seværdigheder.
  Vi har med fordel booket via Secret Escapes

  • Mette

   I London kan man bo hvor som helst i byen, bare der er en Tube i nærheden, så jeg har kigget på et hotel lige ved U-bahn Kurfürstendamm. Håber U-bahnen det er til at finde ud af, også for en hvis tyske er noget rustent. Jeg havde læst, at man kan hoppe på bus 100 og se det meste 🙂

 • Anne

  God ide! Jeg må altså også snart derned igen, suk. Hvilken type shoppingkvarterer tænker du/I mest på? Generelt synes jeg det er let at flytte sig med offentlig trafik, over eller under jorden. Vi har boet i private lejligheder på nær første gang.

  Området ved Kurfurstendamm er sådan Strøget-i-Kbh-agtig (synes jeg) med KaDeWe som Illum/Magasin, med en fantastisk mad etage øverst. Jeg har aldrig boet i den del, men er altid lige forbi. Bydelen med det tragiske angreb.

  Friedrichshain er hyggelig og charmerende, hvis man er til små sjove butikker, ditto restauranter. Og ditto mennesker, vi så blandet andet en gammel bil, malet som en zebra med et skilt ‘Ich darf das’ ✌? En lille by i hovedstaden kan man måske sige, hvor der ikke er moderniseret så meget som mange andre steder. Stadig let at komme rundt på gåben feks forbi East side Gallery og/eller langs Karl-Marx-Allee, som på samme tid er imponerende og skræmmende. Alleen ender på Alexanderplatz, med shopping (Primark så vidt jeg husker) og fjernsynstårnet. Let tage sporvognen, bus eller tog.

  Så er der Mitte, her boede vi første gang. På Radisson som var forholdsvis billig pga ferie for business segmentet og nybyggeri i området. Det er i gå afstand til rigtig mange seværdigheder, det er overraskende let at finde rundt i bymidten. Alexanderplatz er tæt på, Friedrichstrasse er shopping, fyldt med både luksusmærke butikker men også lidt vi andre kan komme i ? Checkpoint Charlie ligger på denne gade. Ved Potsdamer Platz er der et shoppingcenter.
  Prenzlauer Berg ligger lidt længere ude end Mitte, jeg har kun hørt godt om det, men har aldrig selv boet der. Der er renoveret en del i denne bydel.

  Det blev langt, jeg ved ikke om du kan bruge det ? Husk at kigge ned når I går rundt, der er markering af muren i fortorvene. Det får en til at tænke lidt.

  • Mette

   Tusind tak for din lille guidede tur rundt i Berlin – her er helt sikkert noget vi som førstegangs besøgende kan bruge. Vi har kun tre dage så dagene skal planlægges så vi ikke bare løber planløst rundt 🙂

 • Susanne

  Jeg kan måske hjælpe. Jeg kender en, der har en lejlighed i Prenzlauerberg. Skriv en privat besked til mig over messenger. Så tager vi den derfra. I øvrigt så kik på siden vildmedberlin.dk. Masser af gode tips. Personligt skal jeg til Berlin mindst en gang om året. Elsker byen!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *