Så du Kontant i aftes?

I aftes sendte DR På sporet af hvalpesmuglere

Jeg slog op på Gul og Gratis en tilfældig dag og fandt 17 annoncer for Franske Bulldogs, som kostede mellem kr. 6000 og 8000. Sammen dag var der to annoncer på DKK, hvor hvalpene sikkert koster ca. det dobbelte.

Jeg forstår sagtens, at man lader sig friste, men som også udsendelsen viser kan det meget vel ende med at blive en bekostelig affære at købe en hund, som er importeret fra Polen eller Rumænien.

Og så har jeg ikke engang nævnt de kummerlige forhold disse hunde lever under i deres hjemlande og at hvalpene med stor sandsynlighed er taget fra deres mor alt alt for tidligt.

STOP det… køb din hund din hund hos en seriøs opdrætter og ikke hos Ali på Vesterbro!!!

6 Comments

 • Dorthe

  Nej jeg så ikke kontant, har så svært ved at se dyr der ikke har det godt. Vi har det ret tæt på hvor galt det kan gå, når man ikke tænker sig om. Vores nabo købte en lille malteser. Fra en hvalpe fabrik i Dk. Den har været syg lige siden de fik den. Tror de har brugt lige så meget på dyrlæge regninger som hunden har kostet. Den er hele tiden sløv og virker ikke glad. Vi tør ikke lade vores hund lege med den, for den fejler altid et eller andet. Og ofte noget der smitter. Og de er ikke så opmærksomme på det. Det var sådan et impuls køb. Så trist, så heller vente til man har råd til at købe en rask hund som har haft der godt.

  • Mette

   Malteseren er netop en af de raser der nævnes i programmet – hundefabrikkerne ved præcis hvad der er på mode og avler derefter.

   Det er rigtig synd for hundene. Køberne ligger som de har redt.

 • Karin

  Jeg så ikke kontant, og ja, jeg kigger ikke efter hund, så annoncerne har jeg ikke støt på. Jeg har så ved selvsyn set hunde i Bukarast, da jeg jo har været der hele 2 gang, yngstepigen har jo boet 1 år i Bukarast. Derfor kunne jeg hverken anbefale eller ville selv købe hunde derfra. Om de ville kunne hjælpes, som de unge mennesker, børn af Nicolae Ceaușescu´s styre, det ved jeg ikke. Håber det virkelig.
  Det at købe noget for billigt, eller uset. Der skal vi alle lære at tænke os om en ekstra gang.

  • Mette

   Man skal ALDRIG købe hund gennem DBA eller Gul og Gratis – efter min mening burde den annoncering af levende dyr gerne helt stoppe.

 • Kirsten W

  Man skal såmænd ikke engang til de lidt suspekte østlande desværre. Min mor har Broholmere og dem har Finnerne fundet ud af at pirat producere på samme måde. Og det skulle man jo ikke tro om det velordnede folkefærd…

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *