En fredag i hovedstaden

Lyntoget fra Aalborg holdt køreplanen og vi ankom helt som planlagt på Københavns Hovedbanegård kl. 12.05.

Vi travede de få hundrede meter ned til hotellet, som ligger lige overfor politigården og var heldige at værelset var klar så vi kunne komme af med bagagen inden vi kastede os ud i hovedstadens shopping mekka.

På Rådhuspladsen kunne vi konstatere, at der denne fredag eftermiddag befandt sig flere mennesker end der bor i Hals.

Rådhusklokkerne bimlede og Nanna var pænt imponeret over at have hørt dem i virkeligheden og ikke kun nytårsaften på tv (:

Vi gik af Strøget, men belært af tidligere besøg slog vi sving ned af de små sidegader for det er her, man finder perlerne og de sjove forretninger.

Ved rundetårn drejede vi ned af Krystalgade og passerede den jødiske synagoge, hvor der i februar 2015 fandt et skuddrama sted, som dræbte en jødisk dørmand og sårede flere betjente. Der er fortsat afspærringer og politiet er synligt tilstede – det er trist, at det er nødvendigt. Ved indgangen til synagogen er der på traditionel jødisk vis lagt småsten og ikke blomster for at mindes Dan Uzan.

Fredag aften var der bestilt bord til to på et totalt booket Bdr. Price i Tivoli. Eller det tror jeg i hvert fald. Vores reservation er bare ikke at finde i deres system, men der blev ikke sat spørgsmålstegn fra deres side ved, om vi faktisk havde booket og der blev fluks fundet et fire mands bord, som kunne deles i to og vi fik plads.

Servicen var i top og der gik imponerede kort tid fra vi bestilte til maden blev serveret. Og hvilken mad.  Kød, fritter, bearnaisesauce og en lille smule salat.

Munden var glad… ja, nærmest lykkelig.

Tivoli ventede, men efter en lang rejsedag, mange mange skridt i fødderne og en mave proppet med dejlig mad var det som om lysten ikke rigtig var til andet end en mindre tur rundt i den smukt pyntede have.

Vi havde Tivoli billetter til to dage, så det gjorde ikke noget, at fredagens besøg blev af kortere varighed.

Vi listede hjem på hotellet og de trætte ben fik tiltrængt hvile.

 

 

4 Comments

 • Gitte

  Det er altid så sjovt, st læse hvordan besøgende oplever “min” by. Jeg som bor lige midt i centrum, ser jo oftest ikke det samme, da pulsen her i hovedstaden er dagligdag.

  • Mette

   Jeg er død misundelig over de muligheder, der ligger i sådan en kæmpe by, men jeg ville blive bims, hvis jeg skulle færdes dagligt i det kaos af mennesker og cykler og biler og larm og …

   Jeg med fornøjelse vende tilbage på besøg og så glæde mig over, at jeg kan returnere til smukke og fredelige Nordjylland 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.