Lige meget hvem du er

Facebook opslag og debatter (i mit feed) viser med al tydelighed, at Gnags “Danmark”, som er fra 1989, er aktuel som aldrig før.

.
Jeg ved ikke med dig… men jeg er tysk på både min fars og min mors side. Det ligger ganske vist langt tilbage, men indvandret er vi på et eller andet tidspunkt og vi har skuette kun bragt mønsterborgere med os.

Mennesker flytter sig og af mange forskellige årsager: krig, kærlighed, uddannelse, job… og det har de alle dage gjort.

Integration ér en pisse svær ting og det ér et stort antal mennesker, der lige nu er sat i bevægelse – det er jeg slet ikke blind for – men er det for meget at håbe på, at vi en dag kommer dertil, at vi ikke ensidigt ser det negative, at vi kigger på hinanden og siger du har også ret – for uanset hvad, så er der mennesker, der er i nød og mennesker, som udnytter situationen.

Kan vi ikke blive enige om at tage imod og hjælpe dem, der har behovet og nøjes med at fordømme dem, som udnytter dette behov til egen fordel?

2 Comments

 • Karin

  Jeg er verdensborger, der er født og opvokset i Danmark. Har aldrig mødt min biologiske morfar, men han der var morfar for mig kom fra Polen, talte aldrig bedre dansk end Prins Henrik, men skidt pyt, han var elsket, og ja han var dansk, lavede den bedste leverpostej, og spiste rugbrød 🙂 – var katolik, var med ham i den katolske kirke i Aarhus mange gange. Han kom til DK efter nogle år i koncentrationslejr i Norge, han var jo Polak, og var nået til DK men blev taget af tyskerne grundet det at være Polak.
  Min yngste blev gravid mens hun var 1 år i Rumænien, faderen er ham der var herhjemme, og barnet er født herhjemme, men han er undfanget i Rumænien, er han så dansker?
  DF og nu NB får mit hjerte til at bløde, jeg husker alle de fortællinger min morfar havde i ærmet. Jeg kan virkelig mærke hvor meget mit hjerte råber efter næste kærlighed.
  Vi er lige alle som 1, uanset hudfarve, religion, udseende, indtil det modsatte er bevist, og så er det kun den enkelte, og ikke søsteren, moderen eller naboen, men kun den der er blevet dømt for at gøre noget forkert iflg. lovgivningen der skal straffes, og kun i den periode straffen lyder, og med det straffen lyder på, og kun hvis det er reelt.
  Fik lige listet min mening ind her. Tak for det.

  • Mette

   Jeg tror, at der er mange der kan fortælle en lignende historie om deres ophav. Heldigvis 🙂

   Da jeg var i London for et par år siden kan jeg huske jeg tænkte hvor stor mangfoldigheden var her… vi kørte med bus og chaufføren havde kæmpe turban og kæmpe fuldskæg, men jeg tror, at jeg var den eneste der lagde mærke til det. Desværre tror jeg Danmark er for snæversynet til, at det kunne være sådan her.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *