Et krøllet PS

Der er en lille sjov krølle på historien om skibsforliset ved Hals i 1948.

“Damperen, der reddede 220 mand fra Kjøbenhavn, er ved at synke på næsten samme sted som Kjøbenhavn gik ned. Antageligt ramt af en mine.”

Sådan skrev aviserne på forsiden den 27. november 1950.

‘Frigga’ have en besætning på 22 mand og det var for en stor dels vedkommende samme mandskab, som havde været med til at bjerge det store antal mennesker fra Kjøbenhavn. Frigga holdt sig flydende næsten et døgn efter eksplosionen og det lidt sjove er, at min far var den sidste, der havde radiokontakt med Frigga.

Han var på det tidspunkt telegrafist i søværnet og sad i Frederikshavn med kontakt til Friggas telegrafist. Min far fortæller, at det sidste der blev sagt var noget i retning af: Jeg må løbe… radiorummet er ved at blive  oversvømmet.

Alle 22 mand blev i øvrigt reddet mens lasten af smør i 50 kg’s drittler drev i land og førte til noget nær et smøreventyr på østvendte kyststrækninger 🙂

2 Comments

  • Pernille

    Jeg kan altså godt lide de der krøller, der giver historierne et ekstra pift.
    Min morfar var med en båd, der blev minesprængt. Den historie er også rigtig god, men jeg har aldrig overvejet at grave dybere 🙂

    • Mette

      Det er spændende historier de gamle kan fortælle – jeg sluger dem råt og forsøger at få dem skrevet ned, så de ikke bare forsvinder ud i glemslen 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *