På hjørnet af Limfjorden og Kattegat

Hals er ikke nogen stor by. I følge Danmarks Statistik bor her 2483 personer fordelt på 1293 af hunkøn og 1190 af hankøn. 2/3 af dem er over 66 år og sidste år blev der kun født 11 nye halsboer.

Det lyder, i mine ører, temmelig bekymrende – for byen og ikke mindst for skolen – men det er en helt anden historie.

IMG_1427

Når de store krystogtskibe lægger vejen ind og ud gennem Limfjorden er det da også nærmest hele byen, der er samlet på havnen.

Om 14 dage ankommer de store sejlskibe og jeg tænker, at det bliver et tilløbsstykke, som nok kan lægge husene i Hals øde.

Jeg har hyre på en båd til ‘Parade of Sail’, når de den 4. august igen sejler ud af Limfjorden… forhåbentlig for sejl og med mandskabet i riggen.

Denne dag er det klart en fordel at kunne transporteres til vands. I 2010 kørte Poden og jeg i kø 22 af 24 km mellem Vodskov og Hals – og havde jeg kortvarigt den tanke, at jeg kunne smutte til Aalborg og se starten på ‘Parade of Sail’ og derefter også nå dem i Hals, så har jeg revurderet efter at have læst dét indlæg.

Jeg glæder mig til at komme ud med kameraet, til koncerter på havnen i Aalborg, til mødet med fremmede søfolk, til festfyrværkeri, til det hele…

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *