Nogen bliver aldrig klogere

Bag mig i køen ved købmanden står en beruset mand. En meget beruset mand. Han har en kasse øl og en cola i hånden – og desuden så voldsomme balance problemer, at han ikke kan håndtere både at stå på benene og løfte kassen op på båndet.

Ude af butikken går Lillebror og jeg ned mod havnen og manden følger vaklende efter.

2178420_513_342_0_0_0_0_2Bag mig snubler han over en kantsten og falder forover så øllene spredes over alt. Han ligger stille på maven med hovedet nede i jorden. Jeg binder Lillebror til en lygtepæl og forsøger at hjælpe ham.

Jeg samler øllene sammen, får manden på benene og så bakser jeg afsted med en stangstiv mand, en kasse øl, 1½ liter Cola og 66 kg hund… alt imens førstnævnte kagler op om ikke at stoppe i tide og hvor dum kan man være og bliver man aldrig klogere.

Han skulle bare lige hen om hjørnet, sagde han. Vi finder hans brors båd og så falder han igen. Denne gang direkte på ansigtet uden overhovedet at tage fra med hænderne. Og så bløder han for alvor.

De to andre i båden er langt fra så berusende, så de overtager og vi forsætter lufteturen.

På tilbagevejen gik jeg igen forbi båden og kan se, at de har fået blodet vasket af og nu forsøger at få ham indenbords.

Jeg tillod mig, at foreslå en redningsvest og en line…

6 Comments

  • Mette

   Jeg kan ikke førstehjælp – så jeg er den der i stedet drager omsorg for fulderikkerne 🙂

   Han var så sød og der gik bestemt ikke skår af mig for at hjælpe ham. Tværtimod så gik jeg hjem med ro i maven fordi jeg vidste, at der blev taget hånd om ham. Han bevægede sig tæt på havnen og det kunne meget nemt gå helt galt.

 • Lone G

  Nej, de bliver aldrig klogere – men heldigt for ham at det var dig der var på stedet 🙂 !!!

  • Mette

   Der var ikke andre der så faldet, der havde til sinds at hjælpe. Herregud, manden var jo bare fuld og det kan jo ske for selv den bedste.

  • Mette

   Lillebror blev ikke det mindste vred. Men det gjorde jeg… over de billister, der bare holdt stille og gloede på optrinet mens de lod mig klare det alene.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *