Negerkongen længe leve..

Negerboller, Lille Sorte Sambo, Pyrus… hele min kulturelle opvækst er snart udvisket i den politiske korrektheds navn.

pippiUdklip

Jeg får lyst til at stille mig på rådhuspladsen og råbe neger.

6 Comments

 • Rikke

  Hep, tag lige mig med. Tror faktisk vi kan lave et ret stort kor hvis vi bare spørger os for. I mit univers er der ikke noget nedladende i at sige neger, og snart bliver “sort” vel også et bandeord. Det bliver ikke let at beskrive hverken mennesker eller holdninger hvis man ikke må bruge sprogets mangfoldighed

  • Mette

   Min nieces datter er mulat og har negroide træk. I børnehave/skole blev hun spurgt om hvor hun kom fra og svaret kom prompte: Århus! (:

   Det værste er, at jeg ikke engang tror at mennesker med negroide træk føler sig stødt. Jeg tror, der sidder et ‘sprogpoliti’ et eller andet sted og pisker en stemning op… og medierne er jo fygtige til at puste til ilden.

 • heidi

  Haha

  Altså hvad er der for noget bavl. Da jeg var i sydafrika, brugte jeg også ordet “neger” om de sorte/mørke eller hvad vi nu skal kalde dem. Og en del af kollegerne kiggede måbende på mig. Og når jeg så spurgte hvad der egentlig var galt i det, ja så vidste de det faktisk ikke. Jeg kunne forstå hvis jeg sagde nigge eller var nedladene på andre måder i mit sprog. Men jeg har ingen problemer med andre mennsker af anden hudfarve. Men jeg har et problem med at vi skal være så politiske korrekte at vi ikke hved hvad vi så skal sige..

  Jeg vil med på rådhuspladsen

  • Mette

   Der er heller INTET nedladende i mit brug af neger. Jeg bruger også kineser eller jøde hvis det er den ‘gruppe’ jeg omtaler. En neger er for mig en person med negroide træk – og intet andet.

   Jeg ville fa’me være stolt over at være Negerkonge… eller dronning må det så blive for mit vedkommende.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *