Så blev jeg så klog

IMG_6674-Edit

Da jeg kom hjem i dag var der opkastede bensplinter på gulvet. Skarpe bensplinter. Det er muligt, at de fleste hunde sagtens kan administrere sådan en kæmpe okseknogle, men i munden på en Dogue de Bordeaux splintrer de og det er bare ikke godt nok.

Vi har prøvet med griseben med klov og så disse kæmpeokseknogler… men må konstatere, at det eneste der dur til mine to, er dyrhandlerens ‘kalveunderben’ eller frysediskens suppekraftben.

Husk det så Madam Bech!

8 Comments

 • Fruen i Midten

  Øv! Det sku’ være så godt, og så endte det skidt. Håber, hundene er vel ovre deres dårligdom? Og så læser jeg med interesse, hvad Heidi skriver. Jeg ved endnu ikke, om Kamelen vil kunne splintre en røget okseknogle. Men da jeg netop har sådan en liggende til hende, skal der da holdes ekstra øje.

  • Heidi

   Jeg råfodre eller BARF’er om man vil. Og jeg trode faktisk det var løgn da butikken jeg køber det ved mente hunden skulle ha kyllinge skrog.. For det har man jo altid hørt er farligt… Men altså igen kun hvis de er kogt. Karla spiser med største vebehag hele kyllinge skrog

   • Mette

    Hvis jeg skulle BARFe skulle jeg bygge et mindre frysehus ude i haven. Der skal simpelthen alt for meget foder til 120 kg. hund og det orker jeg ikke bøvle med.

    • Heidi

     Og Mette barf er heller ikke den hellige gral. Men med en allergi hund som min er det noget nær. Men indrømmet, gad godt bare kunne fodre tørkost. Og så er det altså også ret dyrt. Især til 120 kg hund…

 • Heidi

  Røgede ben er varmebehandlet. Og det betyder de splintre. Hvis hunden har købekraften nok. Det samme sker her. Hvis du bruger rå ben splintre de ikke. De griser lidt mere men du undgår splinter

  • Mette

   En ting er helt sikkert; kæbekraft mangler de ikke. Jeg tror faktisk, at de kalveunderben de plejer at få kun er tørrede, så du har ganske givet ret.

   Ben får de kun i haven, så de kan grise alt det de vil 🙂

 • Catarina

  Jeg kan huske at vores de store hunde også kun kunne tåle okseben. 🙂
  Jeg tror nu nok du skal huske det, for opkast er ikke det fedeste at komme hjem til 😕

  • Mette

   Det var heldigvis på klinkerne i bryggerset så der er ingen skade sket – men det er synd for hunden som ganske givet har haft ondt i maven.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *