Bus Harald

På vores tur gennem mosen mødte vi en gammel mand på cykel. Han standsede og vi slog en sludder af. Han havde ofte set Poloen parkeret i skovkanten og undret sig over hvem vi var.

Da han hørte hvilket hus jeg boede i fortalte han, at der havde ‘Bus Harald’ engang boet med et hav af unger under meget trange kår.

Han var selv barnefødt i Hals og havde gået i skole med en af Bus Haralds piger og selvom hun var meget dygtig, så var der ikke råd til uddannelse i den familie og hun blev sendt ud og tjene så snart det var muligt.

Huset var et andet dengang og Bus Harald havde fyldt haven med cykler. Gamle cykler. Det fremgik ikke af historien, hvad cyklerne skulle bruges til – kun at børnene engang i mellem tømte haven og kørte dem på lossepladsen, hvorefter Bus Harald startede en ny samling.

Han cyklede videre med et vink og et ‘vi må sludre en anden gang‘.

IMG_6338

Vi travede også videre i den smukke efterårskov med en stille undren over, hvorfor man mon kaldte han Bus Harald, når det nu var cykler han samlede på!

4 Comments

 • Deborah

  Ja, det kan man undre sig over *S* – det giver basis for et spørgsmål næste gang, du møder ham! Det var nogen andre tider dengang. Men da sjovt, at høre historien om “dit” hus.

  • Mette

   Jeg skal vide meget mere og nu ved jeg han er snakkesaglig, så han bliver pumpet for lokalhistorie næste gang 🙂

 • Catarina

  Hi hi, ja det var da egentlig også underligt. Lige da jeg læste det første gang, tænkte jeg at han måske var buschauffør eller sådan noget – måske han var det eller også var der en anden måde han fik det navn på. ;-=

  • Mette

   Jeg er ikke så sikker på, der gik busser til Hals dengang – det må have været i 40’erne – men måske. Jeg spørger næste gang jeg møder ham 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *