Det er fandeme ikke i orden

I februar blev vi fra firmaet side pludselig mødt med en opsigelse af vores 25 lokalaftaler. Det er goder, som er blevet tikæmpet ved overenskomster gennem en lang årrække. Det protesterede vi selvfølgelig voldsomt over og det fik ledelsen til forhandlingbordet sammen med vores tillidsfolk.

I går blev vi så igen indkaldt til møde og blev præsenteret for resultatet af forhandlingerne. Firmaet er ikke til hverken at hugge eller stikke i og der var kun blevet slækket på ganske få krav.

Det betyder blandt andet, at jeg i januar 2015 går fra at være forud til at være bagudlønnet og at der i samme måned kommer til at stå et stort rundt NUL på min lønseddel.

Med kun én indtægt – og en i forvejen stram økonomi – ved jeg squ ikke lige, hvordan jeg skal komme gennem januar.

Derudover forringes vores pension og vores feriegodtgørelse, vi skal funktionslønnes (ingen fast arbejdstid), den betalte frokostpause afskaffes, senior ferieugen afskaffes, omsorgsdage afskaffes osv. osv. Det er en lang række af forringelser i vores løn og arbejdsvilkår, som bliver trukket ned over hovedet på os, uden at få noget som helst i kompensation.

Jeg er dybt skuffet over at blive behandlet sådan 🙁

14 Comments

  • Mette

   Den tanke har jeg også tænkt. Men HK har haft jurister med under forhandelingerne, så der er desværre ikke noget at komme efter.

 • Birgitte Bonde

  Nej, det er fandeme ikke i orden, Mette! Jeg ville godt nok også være dybt skuffet, hvis det var mig.
  Det er ikke ligefrem motiverende for arbejdsglæden..

  • Mette

   Meget præcis Birgitte og det afspejles da også ganske tydeligt på vores morgenmøder hvor vores ‘mood’ bliver sat på en tavle. Der er ikke mange grønne smilyer mellem.

   • Susling

    Jeres Mood bliver sat på en tavle?! Interessant.Ved ikke om jeg synes det er godt eller skidt. Men den var helt sikkert ikke gået i de brancher, jeg har bevæget mig i. Der ville være falske smileys over hele linjen, tror jeg.

    • Mette

     Jow jow. Vi har jo haft besøg af konsulent firmaet McKenzie så vi bliver målt og vejet. Prøv du lige at google dem… de har ødelagt mange gode firmaer.

 • Susling

  Det er vist en generel tendens over hele linien (virksomheder). Mind you, jeg har aldrig været i jobs med så favorable vilkår,som dem du beskriver, I nu mister. Men dermed gør det vel så meget desto mere ondt, når man går fra godt til ringere.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *