Henne om hjørnet

Om nogle få dage begynder den første forårsmåned og mens vi sad inde i kontorets varme, kunne vi også sagtens forledes til at tro, at der faktisk var forårstemperature udenfor.

Det var der ikke!

Min makker gik tidligt hjem for at tage ud og løbe. Jeg gik tidligt hjem for at have god tid til at give hundene en ordentlig tur i det gode vejr.

240214

Her kunne jeg på egen krop mærke, at foråret stadig venter henne om hjørnet. Vinden var kold, men det forhindrede ikke Arabella i at tage en svømmetur i mosen. Lillebror var mere tilbageholdende i dag og nøjedes med at se på fra søbredden.

IMG_9789

Hjemme ventede kantinens hjemmelavede hønsekødssuppe. Jeg have købt rigeligt, så der også er til fryseren og det har jeg bestemt ikke fortrudt. Den er næsten lige så god, som den jeg husker min farmor lavede og som hun vidste, var blandt mine favoritter. Når hun inviterede hviskede hun: “vi skal have det sædvanlige, Mette” og så behøvede jeg ikke mere overtalelse for at komme (:

Jeg elsker gammeldags suppe med urter og boller. Jeg købte i efteråret en suppegryde fordi jeg havde ambitioner om selv at ville lave suppe. Jeg glemte det vist igen – og nu er det snart ikke suppevejr mere.

Måske til næste vinter!

IMG_9787

Måske bliver det også nødvendigt at åbne køkkenet i Hals igen. Firmaet har besluttet, at opsige de lokalaftaler vi er omfattet af, heriblandt vores frokostpause, som de ønsker, at vi fremover selv skal betale og dermed lægge 2½ time oven i den ugentlige arbejdstid.

Jeg ved godt, at man mange steder selv betaler sin pause, men de 25 lokalaftaler vi er omfattet af er altså hårdt tilkæmpet gennem mange år og er goder vi har fået i stedet for lønforhøjelser. Tilfredsheden med at disse nu bare fjernes med et pennestrøg er ikke stor…

Jeg tænker, at jeg dropper pausen, opsiger mit kantine abonnement, spiser en klemme på min plads og går hjem på samme tid som jeg plejer.

13 Comments

 • Birgitte Bonde

  Sikke nogle dejlige billeder 🙂 Jeg går ud fra, at Henrik er Lillebrors tidligere ejer…jeg må give ham ret, Lillebror kunne ikke få et bedre nyt hjem 🙂 De ser begge to ud til at stortrives SÅ meget.
  Jeg ELSKER dine billeder 🙂

 • Anette Bargholz

  Øv med jeres frokostaftale…. Jeg har selv været der, og de 2 1/2 time ekstra – de kan godt “mærkes”…!

  • Mette

   Var det så endda bare den… der er også vores pension, der forringes, vores arbejdstid der ændres, vi skal gå fra forud- til bagudløn (dvs. mange får et gab på en måned uden løn), feriepenge forringes, vi skal funktionlønnes = ingen overarbejdsbetaling uanset hvornår og hvor længe vi skal arbejde, vores tryghedsaftale sløjfes (det bliver meget nemmere og billigere at fyre os)… jamen, jeg kunne blive ved 🙁

 • Henrik

  Det er sqi dejlige billeder….GLAD for at se ham så glad og i hopla…det var den rigtige moar han der fik 😉

  • Mette

   Kantineordningen er skam sand og vi har på ingen måde opgivet at få ledelsen trukket til forhandlingsbordet 🙂

   Jeg må hellere se om jeg kan få genboen til at slagte et par høns og få kogt den suppe 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.