En kulsort dag…

Det har uden sammenligning være mit livs værste arbejdsdag, for selvom jeg beholdt mit job, så måtte vi sige farvel til 3 meget nære og afholdte kolleger og det gør mig uendeligt trist.

Jeg havde ikke nerver til at sidde ved min pc i det kvarter, hvor afgørelses mail ville komme. I stedet sad jeg med en kop kaffe i Jans vindueskarm.

Mens jeg sad der kom (…) ligbleg og gav hånd og sagde farvel. Dét havde vi ikke set komme.

Kort tid efter min makker, som også havde fået ‘mailen‘ og det var med bankende hjerte, jeg tjekkede min indbakke.

Der var 4 minutter til klokken slog 08.45… men der kom ingenting.

Lettelse blandede sig med forfærdelse over de valg, der var truffet i vores afdeling.

IMG_7835

Det blev ikke nogen rar arbejdsdag.

Først da alle afskedigede medarbejdere var ude af huset kl. 13, gik det op for os der var tilbage, hvad der var sket.

Jeg blev indkaldt til en lille orientering af min chef og fik her at vide, at ikke nok med at jeg skal klare jobbet alene, så flyttes jeg også over i en anden afdeling.

Det sidste blev jeg dog ikke ked af. Tværtimod. Jeg skal nemlig ‘hjem‘ og skal igen sidde i samme afdeling, som de gode kolleger, som jeg blev skilt fra tidligere på året.

Jeg er stadig lidt fortumlet oven på en forfærdelig dag og jeg tænker, at der skal et glas rødvin til for at slappe af i aften.

I morgen er der atter en dag… og altså også en arbejdsdag.

30 Comments

 • Dorte

  Hej Mette
  Dejligt, at du beholdt dit job, men skrækkeligt at skulle sige farvel til kolleger. Og så på den måde!!
  Jeg er dog glad for at både du og den anden, jeg kender i dit firma stadig er der, indtil I måske forlader “skuden” frivilligt ??:-)
  KH Dorte

 • Fruen i Midten

  En gyselig dag må det have været 🙁 Godt, resultatet trods alt ikke blev negativt for dig. Det gik så sent som igår op for mig, at jeg faktisk kender en af dine snart x-kolleger, en dame i Odense, der har valgt at sige ja tak til en aldersrelateret fratrædelsesordning.

 • Birgitte Bonde

  Tillykke, Mette – på trods af det hele. Rødvinen er velfortjent ovenpå denne mentale hårde omgang. Håber aldrig jeg kommer ud i en lignende. Nu skal der ses fremad!

 • Christina

  Tak for up-daten Mette, jeg har checket din side 100 gange for at se hvordan det gik med dig! Først sent så jeg din lille note i siden – tak for den. Jeg oplevede samme type fyringsrunde for ca. 5 år siden og min reaktion var at finde et nyt job umiddelbart efter runden. Også selvom jeg var en af dem der beholdt mit job. Jeg fik bare fornemmelsen af at skibet var ved at synke, og det skulle ikke være med mig! Skibet sank ikke, men det var godt for mig at komme videre alligevel.
  Held og lykke med dit nye gamle job. Det bliver måske lidt mærkeligt at komme på arbejde i dag?!

 • Stine

  Hold op en frygtelig dag. Jeg er lidt ekstra hormonel men jeg fik tårer i øjnene af at læse dit indlæg. Du må være knokkelhamrende træt og have været hele følelsesregistret igennem. Jeg tror det eneste rigtige at sige i den situation er at man ikke ved hvad man skal sige. Kæmpe kram, både til dog og de berørte kolleger!

 • Yt

  Dejligt du beholdt dit arbejde.
  Kan godt forstå det er med blandede følelser.
  Håber rødvinen gør du får sovet lidt i nat,
  Du må snart trænge til en god natte søvn.

 • Helle K.

  Det er sådan et indlæg, hvor jeg ikke rigtig ved, hvad den rigtige kommentar er. Det er selvfølgelig godt for dig, men det må også være svært at være sådan rigtig glad.

  • Mette

   Jeg har tænkt lidt samme tanker flere gange i dag: jeg har ikke anet hvad jeg skulle sige til de tre vi måtte tage afsked med. Men det sagde jeg så i det mindste: at jeg ikke vidste hvad jeg skulle sige!

   Det er ikke meget at være glad for. Skod dag

 • Jonna

  Pyha, Mette! Jeg har tænkt på dig mange gange, de seneste dage.Det er en hård omgang, du har været igennem, og der går lang tid, inden hverdagen holder sit indtog. Håber det trods alt blir godt og at du blir glad for at gå på job igen.

 • Susanne

  Dejligt, at du kunne beholde dit job, men en skrækkelig situation at se sine kollegaer måtte forlade arbejdspladsen.

  Pøj, pøj i din gamle afdeling

 • Gitte

  Det må godt nok være en mega svært situation at være i.
  Glad for du ikke var en af dem der røg, men hvor må det være svært at “glædes”, når der er så mange du må sige farvel til. Håber det nu er slut med fyringsrunder……

  • Mette

   Man kan ikke glædes. Man kan kun chokeres. Jeg tror desværre ikke det er sidste gang men forhåbentlig varer det meget længe før vi skal af med så mange igen.

 • Alice M

  Det er det mest modbydelige i hele verden. Jeg har oplevet det en gang… Der skulle vi dog alle bare sidde ved vores computer og så ville de berørte blive hentet ind til samtale..Det er virkelig ubehageligt 🙁

  Nyd rødvinen. Kram.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.