Æbler en masse

mosMon jeg nogensinde får spist alt det hjemmegjorte, jeg har lavet af havens afgrøder?

Fryseren bugner med tomatsuppe, frosne jordbær og nu æblemos – og i køleskabet står glas med marmelader, ketchup og ovntørrede tomater.

Jeg er gået i krig med æbletræets frugter. I dag blev to kilo kogt til mos sammen med lidt kokossukker og vanillekorn.

Det gjorde ikke det store indhug i antallet af æbler, men et sted skal jeg jo starte.

Jeg tænker, at jeg en dag laver en helt gammeldags æblekage og tager med på job… der er garanti for at tænde lyset i mine kollegers øjne (:

Er der nu nogen, der ligger inde med en skide god opskrift, ikke bare på gammeldaws ævlekage, men også andre ting jeg kan bruge æblerne til, så tager jeg som altid mod med kyshånd.

I morgen skal lidt af aftens produktion, sammen med nøddemysli, toppe min græske yoghurt morgenmad… det smager garanteret godt.

0

17 Comments

  • Camilla

    Mmm, æbler er det bedste!
    Jeg har flere gange lavet æblesmør og æblesirup – begge dele virkelig skønt og meget anvendeligt til mange ting 🙂
    Jeg har fundet saftpressen frem i dag og skal køre et par liter saft af de sidste æblegnallinger og fryser ned i plastikflasker til en dag, vi trænger til noget flydende guld 🙂

  • henriette

    Skoenne danske aebler .
    I sommers havde vi alt for mange tomater i vores oekologiske koekkenhave,fryseren var fyldt med tomatsovs,og det er rigeligt til hele vinterens forbrug.
    Vi taenkte at nogen maaske ville saette pris paa “rigtige” tomater,og saa fyldte vi poser med tomater de dage der var overskud.
    Vi fik mange smil og undgik at smide gode tomater vaek,maaske det samme kunne goeres med aebler 🙂
    Der maa vaere nogen der ikke har egen have og aebletrae,maaske nogen med boern som gerne spiser hjemmeavlede aebler.

    • Mette

      God idé Henriette – jeg kunne sætte en baljefuld ude ved fortovet. Her cykler mange skolebørn forbi – måske ville de blive glade for et æble på vejen 🙂

    • Mette

      Det er lige det det er – og derfor føler jeg mig også lidt forpligtet til at koge, brase og gemme til vinterforrådet.

      Jeg hader madspild og selvom jeg godt ved, at jeg ikke kan snå at bruge alle æblerne så gør jeg en indsats – og håber fuglene får glæde af resten 🙂

  • Birgitte Bonde

    Uhm..der er ikke noget bedre end gammeldags æblekage. Jeg bruger altid den fra Karolines opskriftsbog (en af de gamle) med smørristet rasp – ikke den fra Arlas hjemmeside, som underligt nok ikke er den samme som i bogen!

    Jeg kan også anbefale friskpresset æblejuice 🙂

  • ilse lausten

    Hej Mette
    Kan se at du har brugt en æbleskræller.
    Har også en, men syntes jeg har problemer med den.
    Æblerne kører skævt, sugekoppen løsner sig fra bordet.
    Har du haft de samme problemer?

    • Mette

      Der var et par æbler ud af de to kilo der drillede men ellers gik det fint. De to æbler der drillede var meget ‘skæve’ så det tror det er derfor.

      Ellers er den dælene smart og hurtig 🙂

  • Gitte

    Dejligt med overflod af æbler….
    Invester i en god juicer når den er på bud – der er æbler fantastiske sammen med grøntsager…
    Kig også på Valdemaro’s æblemuffins – de smager fantastisk og er i den sunde ende af kageskalaen – der er også opskrift på æblesirup – lækkert ovenpå ex havregrød :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *