Vidste du det..?

Lyset fra bilen fangede pludselig et rådyr, der lå midt på vejen. Lige på midterstriberne. Der var ingen tvivl om, at det kort forinden var blevet ramt af en bil. Det var levende endnu og kiggede direkte på mig.

Bag mig havde jeg adskillige biler og kunne ikke bare bremse op – heldivis kunne jeg se i bakspejlet, at de bagerste biler kørte ind til siden og forhåbentlig fik tilkaldt den fornødne assistance.

Resten af vejen spekulerede jeg på hvad i alverden man gør i sådan en situation.

Jeg har ikke en kniv liggende i bilen, så jeg kunne ha’ aflivet det… og havde jeg overhovedet haft modet!?!

Nu har jeg så fundet ud af at Dyrenes Beskyttelse har en døgnbemandet vagtcentral, hvor man ringe til og få hjælp – og hjælpen til ejerløse dyr betales af Dyrenes Beskyttelse.

Nummeret 1812 er fluks plottet ind i min mobil, så jeg ved hvad jeg skal gøre næste gang… men de der øjne vil alligevel forfølge mig resten af dagen!

12 Comments

 • Stine

  Det er en hæslig oplevelse, vi kørte et rådyr ned i sommerferien. Min mand tjekkede og det var død ved påkørslen – jeg så det ikke bagefter og det tror jeg er meget godt. De øjne ville også have forfulgt mig 🙁 Jeg var virkelig rystet bagefter, og ked af det i flere dage.

  Vi ringede til Falck, men da den pågældende kommune ikke havde abonnement ved dem ville de ikke hjælpe. De henviste selv til dyrenes beskyttelse, men da det i vores tilfælde var dødt skulle vi bare ringe til kommunen dagen efter. Hende jeg snakkede med var så overstrømmende fordi jeg ringede, tror desværre der er mange som ingenting gør 🙁

  Jeg synes jeg denne uge har set mange døde dyr på motorvejen, jeg håber bare de ikke har lidt for meget…

  • Mette

   Jeg har også set mange – mest pindsvin – men jeg synes det er slemt nok selvom det er et mindre dyr.

   Jeg ved, at man skal være ekstra opmærksom når vi skifter fra sommer til vintertid og omvendt – det kan dyrene ikke finde ud af, så vi skal snart passe ekstra på.

 • Dorthe lige om hjørnet

  Vi prøvede det i sommer på den tyske motorvej. De øjne forfølger stadig mig, der hvor den lå og prøvede at rejse sig igen. Men vi anede ikke vore levende råd, og håber bare inderligt, at en tysker har gjort noget ved det. Forstår måske heller ikke helt, at de der har ramt dyret er væk 🙁

  • Mette

   Jeg kan simpelthen ikke klare at dyr lider og havde jeg ikke set bilerne stoppe bag mig, havde jeg også vendt Poloen.

   Jeg havde nok i første omgang ringet til en jæger som ikke bor så langt væk og kunne han ikke komme så til politiet.

   Men nu kender jeg nummeret og ved jeg kan få hjælp døgnet rundt.

 • Annemette

  Den har jeg også i min mobil. Vi brugte den for nogle år siden da vi påkørte en kat på vej hjem fra sommerferien i Danmark.
  Man kan også få sådan nogle strimler man kan sætte op hvor man sidst har set dyret, så Falck kan finde stedet hvis man ikke selv venter der eller dyret er løbet fra stedet skadet….

 • Anja Holt

  Det er bare ikke iorden, at efterlade et påkørt dyr på vejen! Og et rådyr er der vist ingen der påkører uden, at opdage det?
  Godt der findes forskellige muligheder for hjælp og god ide, at kode nummeret ind i mobilen så det er til, at finde når situationen er der.

  • Mette

   Jeg tænkte det samme Anja. Og havde jeg ikek set bilerne bag mig stoppe var jeg også vendt om. Ellers havde det plaget mig længe.

 • Annette

  Jeg har een gang haft behov for deres hjælp. Jeg så en kat blive kørt over og få brækket ryggen (den døde ikke). Jeg sad med den skrækslagne kat i min favn 5 kvarter før dyre-ambulancen dukkede op. Venlige mennesker på vejen havde givet mig en have-stol og et tæppe til katten, uden det var det ikke gået så let.
  Jeg spurgte Falckmanden hvad der skulle ske med katten og han fortalte hvor han kørte den hen. Da jeg ringede det pågældende sted op næste morgen havde de IKKE fået en kat ind fra mit postnummer og heller ikke andre steder fra der matchede “min” kat.
  Jeg brugte dagevis i telefonen til både Dyrenes beskyttelse og Falck uden nogensinde at finde ud af hvad der skete den nat da jeg slap katten, så jeg er desværre ikke så imponeret over deres indsats.

  • Mette

   Det lyder jo ikke så godt – jeg tænker, at Falckmanden har aflivet den og at den derfor ikke er kommet videre.

   Jeg er nu glad for at muligheden er der – for jeg aner ikke selv hvad jeg skal gøre ved et skadet dyr.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *