LCHF

LCHF står for Low Carp High Fat, hvis det er gået nogens næse forbi.

Det betyder, ganske kort, en livsstil, hvor man undgår kulhydrater og stivelse, men til gengæld gerne må spise fedt.

Poden og jeg trængte begge til at smide nogle kilo og ikke mindst komme ud af vores sukkerafhængighed. Vi har tidligere haft succes med ‘South Beach’, som bygger på de samme principper – men nu er det så altså LCHF, der er det nye sort.

Jeg startede den 5. august. Poden dagen efter.

Det vil sige, at det er snart er 7 uger siden.

Jeg har det bedre med mig selv end jeg har haft det meget meget længe. Jeg kan tydeligt mærke at mit blodsukker niveau er stabilt… jeg bliver ikke grebet af panik, når jeg kommer hjem og skal have noget sødt og jeg sidder ikke oppustet og utilpas i sofaen efter at have spist for meget sukker/stivelse. Jeg er i det hele taget rigtig godt tilpas.

Udover et langt større velbefindende har jeg ‘mistet’ 7 cm i taljen og 6,5 cm om min lille fede vom. Jeg har ikke en badevægt, så jeg ved ikke hvad det er i kg. men jeg kan se forskellen i spejlet og det er nok for mig.

Poden har en vægt. Der er foreløbig røget 7 kg. og hun stråler af ny selvtillid.

Og det er vel at mærke uden afsavn og sult af nogen art.

Jeg havde lidt hovedpine den første uge eller to, men det er hvad man må forvente, når motoren skal vænne sig til noget andet brændstof. Herfra har det kun været godt.

Vi har selvfølgelig begge den meget hypede bog af Jane Faerber, men mest glæde har jeg faktisk haft af Annes blog HAPS, som indeholder rigtig gode retter uden en masse underlige dyre ingredienser.

Vi fortsætter ufortrødent – for det er ikke en ‘kur’… det skulle gerne kunne blive en livsstil.

5 Comments

 • Yt

  Er netop gået igang. Her er bøger og nette støvet igennem.
  Blev fanget efter en sludder med vores helse dame i Middelfart,
  Som sagde det er den nemmeste livstils ændring hun har lavet.
  Hun havde tabt 5 kilo på 5 uger.

  Pøj,pøj med det videre forløb.

 • Karin Abildhauge

  Hvor er det dejligt for både Poden og dig. Der er så mange titler i dag, og jeg har set begge de nævnte på min vej gennem junglen af mulige og umulige kurer.

  Jeg holder mig til at spise varieret, fødevarer der er mærket med nøglehullet, og sørger så for masser af motion. Det går støt og roligt, der smutter både centimeter og kilo. Jeg er diabetiker, så lidt kemi bliver det også til mht. sødemidler, det er dog ikke det der er værste for os, det er fedtet, det forkerte fedt.

  Ønsker jer begge en god rejse med LCHF.

  • Mette

   Det bedste ved denne kostomlægning er faktisk, at vi har helt har kvittet de forarbejde madvarer. Lightprodukter er banlyst og vi slipper dermed for underlige skjulte kemikalier.

   Jeg har også valgt Stevia og andre sødemidler fra. Skal der noget sødme til bruger jeg kokossukker men det er sjældent at posen er fremme.

   Også god rejse til dig Karin 🙂

   • Karin Abildhauge

    Hvis jeg benytter sødemidler er det kun Stevia, da den er fra en plante og ikke kemisk fremstillet. Den er uhyggelig dyr. Men skal der bruges 500g alm. sukker, skal jeg kun tilsætte 5 tsk. fulde stevia.
    Som oftest benytter jeg de rene frugter/grønsager, de kulhydrater jeg fanger via gulerødder, rødbeder og frugten har en fantastisk smag.
    Tusind tak Mette.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *