Tomater og frisklavet pesto

Mine allerallerførste hjemmedyrkede frilandstomater var klar til at blive plukket i dag.

tomater

Det er blommetomaterne der er længst fremme. Men der er masser på vej; almindelige tomater, blommetomater, bøf tomater og cocktail tomater.

Og i et sådant antal, at jeg tænker jeg er selvforsynende med tomat produkter hele vinteren.

Nu udgør de først plukkede, sammen resterne af gårsdagens tapas og salat, dagens middag.

Og pesto

Masser af pesto.

Jeg gider ikke salatdressinger, men bruger i stedet pesto eller – hvis køleskabet ikke indeholder det – bare olivenolie.

pesto

Opskriften på pesto har jeg fået af min niece og den bliver lavet med jævne mellemrum:

3 håndfulde basilikum
1-2 håndfulde persille
1 håndfuld pinjekerner
1 fed hvidløg
50 g parmesan
1 tsk citron
1,5 dl. rapsolie
½ dl olivenolie
lidt salt

Blend det hele sammen. Smag til.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *