Kvickly dropper buræg

Fredagens gode nyhed fra Dyrenes Beskyttelse:

Kvickly har valgt at stoppe salget af buræg i samtlige butikker. En helt igennem fantastisk nyhed, mener vi, da vi siden maj har opfordret danske supermarkeder til at droppe buræggene       

For tre måneder siden gik Dyrenes Beskyttelse i luften med en kampagne, der opfordrede detailhandlen til at stoppe med at sælge buræg. Nu har Kvickly besluttet at følge opfordringen og stoppe salget af buræg i samtlige butikker landet over.

”At Kvickly vælger at følge Dyrenes Beskyttelses opfordring og droppe buræggene er intet mindre end fantastisk. Det viser, at de gerne vil være med til at løfte deres ansvar for dyrevelfærden hos de danske høns, og det kan vi i Dyrenes Beskyttelse kun rose”, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse, der er glad for, at foreningens kampagne virker.
Også hos Kvickly er glæden ved beslutningen stor. ”Når vi fjerner buræg fra hylderne i Kvickly, så er det i tråd med vores kunders holdning, og det er et vigtigt skridt i Kvicklys rejse mod at tilbyde vores kunder flere ansvarlige varer. Vi tager ansvar, og det samme gør vores kunder”, siger Jesper Faurholdt, kædedirektør i Kvickly.

Læs mere…

9 Comments

 • Susling

  Jeg dropper lige lidt malurt i bægeret: Irma har ikke solgt æg fra burhøns i 20 år nu. Så det første supermarked er Kvickly næppe. Men man kan med god ret sige, at det er det første landsdækkende supermarked, der dropper den type æg. Mit gæt er nu mest, fordi det ikke længere kan betale sig. Men det er jo også en slags sejr.

  Next up: bedre forhold for grise og for de stakkels tyrekalve, der bliver kasseret allerede ved fødslen, fordi de er født af malkekøer og ikke selv kan blive det, når de bliver store – adr.

  • Mette

   Irma er da vist også et supermarked for de mere velbjergede er det ikke..? – fruerne i Hellerup vil vel næppe ses med den slags skod varer i deres kurv (hvem sagde fordomme?) 🙂

   Nå, det ved jeg jo faktisk ikke noget om, jeg har aldrig været i en Irma butik men jeg tror umiddelbart, at det ligger i den meget dyre ende og dermed tiltrækker kunder, hvor prisen på varene er ligegyldig.

   Det er den ikke, når man er studerende eller enlig mor skal jeg hilse og sige.

   Jeg er helt ligeglad med Kvickly’s motiv for at droppe buræggene. Det giver god omtale og kan forhåbentlig trække flere med og dermed tvinge æg producenterne til at omlægge deres produktion.

   Min datter fortæller uhyrlige historier fra praktikophold hos konventionelle landmænd, så jeg håber ligesom dig, at de store dyr også snart får ordnende forhold.

   • Susling

    Irma er nu ikke kun for de velbjergede. Jeg kan sagtens finde masser af gode datovarer og “hverdagsvarer” som de kalder det til en rimelig pris. Men Irma er kun placeret på Sjælland (og Fyn?), så derfor er meldingen fra Kvickly sådan det god nok.

    De uhyrlige historier fra din datter tror jeg på. Det eneste der nytter er pres fra forbrugere og noget lovgivning. Man må vel bare blive ved og måske spise mere vegetarisk? Ved det ikke.

  • Mette

   Jeg nævnte det for en kollega som bare kigge ligegyldigt på mig. H*n købte altid buræg og var revnende ligeglad med hønen… og sådan er der desværre nok mange der har det.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *