Budolfi Plads

Budolfi Plads ligger lige midt i Aalborg. Med Budolfi Kirke, Aalborgs karakteristiske hvide domkirke, for enden af gaden.

Jeg har boet i den gade i mange år. Af to omgange.

Min allerførste store lille bitte kvist lejlighed i nr. 7. Et halvthundrede kvm bare, men for pokker den var hyggelig.

Vi blev med tiden to derinde og lejligheden var ikke stor, så vi tog nogle års afbræk i universititsområdet hvor ‘E’ læste, inden jeg (igen alene) vendte jeg tilbage til gaden. Også denne gang i en kvist lejlighed et par opgange nærmere kirken.

Sidstnævnte lejlighed har for nylig været til salg igen og fremstår virkelig smuk med stor tagterrasse til gårdsiden, som ikke eksisterede da jeg boede der. Vi talte lidt om, at lege købere… blot for at se den… men som så meget andet, blev det ikke til noget.

Nanna er født i den gade. Hun er døbt i Budolfi Kirke. Det er MIN gade, synes jeg – og jeg følger derfor fortsat med i, hvad der sker derinde.

Engang levede området op til navnet og var netop en Plads. Et stort åbent torv midt i byen.

budolfi1

- jeg boede i ejendommen til venstre i billedet

I tresserne byggede man denne øjenbæ… parkeringsplads, supermarked, bank, p-kælder osv. som så har ‘forskønnet‘ pladsen siden.

budolfi2

Lejekontrakten udløb med udgangen af 2012. Supermarkedet lukkede og gisningerne om pladsens fremtid tog fart. Jeg tror, vi var mange i Aalborg, der blev glade da man i byrådet talte om at rive lortet ned. Jeg tror vi var mange i Aalborg, der blev glade da vi læste om de første planer om at åbne området og håbede vel, at det kunne blive den store åbne plads, som det var engang.

Men alt er til salg for penge i vores kommune.

Også Budolfi Plads.

Nu viser planerne nemlig, at kommunen agter at bebygge hele pladsen… sikkert lige så grimt som den er nu. Blandt andet ligger der planer om et Magasin i så mange etager, at den smukke Domkirke bliver lukket endnu mere inde end den er i dag.

9b181d3e-60eb-4334-ae8e-7240c91fd043

Ikke at det overrasker mig. Havnefronten er en stor øjenbæ. Musikhuset er en øjenbæ. Hvorfor skulle Budolfi Plads ikke også ende som endnu en øjenbæ.

Hvor er det typisk Aalborg Kommune.

Og hvor er det synd.

7 Comments

 • Maj-Britt Vestersøe

  Søde Mette, jeg kan kun give dig ret. Vi var i Hals forrige weekend og bemærkede straks, at det gamle hyggelige hus var pist væk – og at der nu skal bygges smart og moderne. Indrømmer gerne, at jeg da gerne gad at bo lige der i det nye, lige midt i hjertet, men ville foretrække, at den gamle bygning var blevet renoveret, hvis den var for grim til byen………..
  Vi kan vist kun undre os over de “kloges” beslutninger, og ønske at de ville spørge borgerne lidt til råds – bare engang imellem. Arghhhh, jeg kan blive så pissed.

 • Louise

  Hvor har du evig ret! Bygningen er ikke køn. Men hvor var jeg dog glad for Super Brugsen 🙂 Mest pga. Thise mejeri produkterne. For her i Nørresundby er der langt til nærmeste butik, og når man nu er i Aalborg var det nemt lige at smutte i Brugsen, og hente det man manglede.
  Jeg er ligeledes bekymret for tilstanden for kirken. For hvis de skal til at bore og hamre derinde, hvad sker der ikke for den smukke kirke. Alene de daglige rystelser fra trafikken gør jo at kirken sænker sig 1½ cm. om året…
  Og ja, musikkens hus og havnefronten er også øjenbæ. Hvorfor skal de bruge al det rust?

  • Mette

   Jeg var sørme også glad for Kvickly, som det hed den gang jeg boede der. Og jeg var også glad for parkeringen i kælderen, hvor vi var heldige at have en p-plads. Men derfor er det stadig frygtelig grimt 🙂

  • Mette

   Jeg har det sådan rigtig ØV med de ting, der bliver bygget i Aalborg… det er skuette pænt!

   Hals er også ramt af Aalborg Kommunes underlige dispositioner. Hvis I af og til kommer på havnen i Hals, kan du sikkert godt huske den der sjove gamle forretning med alle de maritime ting… den har ligget der altid og hørte bare til på havnen. Den lå der også da vi havde sommerhus i Egense for snart en menneskealder siden.

   Ejerens lejemål udløb og kommunen ville ikke forlænge – de ryddede området og er ved at bygge boliger. Der er så mange ledige boliger og tomme grunde i Hals – hvad pokker skal vi med mere?

 • Kat

  Du glemte faktisk at nævne LYDEN på Budolfi Kirke!!! Det er lyden af Aalborg, hvis man spørger en sjællænder som mig!

  • Mette

   Det er sjovt du siger det Katrine. I alle de år vi boede der, behøvede vi ikke et ur… vi kendte samtlige dagens melodier. Dog blev vi lidt forvirrede omkring jul, når de skiftede pladen ud med julemelodier 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *