Tæt på naturen

Jeg blev vækket tidligt i morges af sådan en flaksende lyd – og da jeg slog øjnene op sad denne lille musvit på min dyne og kiggede på mig.

IMG_1886-Edit

Hvem der blev mest forskrækket skal jeg lade være usagt – men det blev til en del flaksen omkring i huset før jeg fik den lille fætter gelejdet ud af terrassedøren.

musvitpage

I forhold til min tidligere bolig i kanten af Hammerbakker er der ikke mange fugle i haven i Hals. Lidt musvitter, solsorte, en enkelt topmejse, et par duer og nogle gigantiske måger er, hvad der har været på besøg.

Jeg vil gerne tiltrække nogle flere og har derfor hængt tre mejseredekasser op i haven. I to af dem er allerede beboere.

Jeg er lidt mere henholdende med at fodre. Jeg er så bange for, at tiltrække en koloni af de store måger. De er frygteligt støjende og jeg foretrækker, at de bliver nede på havnen. Jeg tænker, at jeg må finde et foderbræt/en foderautomat som kun småfuglene kan komme til.

Det er hyggeligt med dyreliv i haven – bare de bliver udendørs fremover (:

4 Comments

  • Karin - Abildjyden

    Fugleliv er vidunderligt, så længe det er de små, og er det de større så må det bare ikke være de sultne måger eller de store sorte råger, uha, dem har jeg det ikke godt med, er lidt Klodshans, duer ikke væk.
    En lidt mærkelig oplevelse med musvitten, godt du fik den lempet ud, hvor den trives 😉

    • Mette

      I Vodskov kom de ind gennem ventilatoren i badeværelset og der var jeg på fuglejagt i tide og utide… men kun småfugle selvfølgelig… jeg ville nok også betakke mig for at skule fange en kæmpe måge indendørs 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *