Højbed eller meget høj(t)bed

Højbede skal der til i haven og den slags er dyre – hvis man da ikke lige falder over ideen med at benytte pallerammer til formålet.

Pallerammer er nemme at få fat på – bare ikke til en pris, jeg gad betale. XLbyg skulle fx. havde 129 kr. pr stk.

Tilfældigt kom jeg forbi “Pallefabrikken Hel-trans” og her annoncerede de lige præcis i denne uge (troede jeg) med netop pallerammer:

Pallefabrikken Hel-Trans ApS holder fredag d. 20/4 2012 åbent helt til kl. 17:00, og lørdag d. 28/4 2012 fra kl. 9:00 – 12:00. De dage har vi pallerammer til højbede til super priser.

At jeg fuldstændig havde overset, at det var en opdatering fra sidste år, er en mindre detalje – jeg skylder skylden på de manglende briller.

Prisen var dog stadig super (set i forhold til XLbyg) og Poloen blev fyldt op på vejen hjem.

Rammerne har fået træbeskyttelse og og i morgen bliver de foret med plastik… og så skal der etableres højbede med jordbær, løg, krydderurter og hvad har vi.

De er 60 x 80 x 20 og skal stables 2 og 2… hvor mange liter jord skal jeg mon have fat i for at fylde dem?

paller

12 Comments

 • Stine

  Vi skal også have pallehøjbede i haven. Har fundet et sted i Hobro der sælger virkelig billigt, men køreturen æder jo fortjenester. Vil du fortælle hvad du gav? Jeg har fundet et andet firma i Aalborg men der står ikke priser på hjemmesiden…

  • Mette

   Det vil jeg da 🙂

   Det er halve pallerammer og de kostede 60 kr. pr. stk.
   Hvad de store kostede ved jeg desværre ikke.

 • Dorthe

  Rigtig god ide med sådan nogle højbede. Prøv og check din genbrugs station for om du kan hente gratis jord det. Du kan i hvert tilfælde på Nørresundby genbrugsststion. Du ved den det ligger ved motorvejen. Min bror har hentet et par trailer fulde helt kvit og frit der. Her nede i Århus betaler man 50 kr for en trailer fuld. Og hvis man giver mændene en sodavand , læser de gerne ens trailer med deres maskine. Du skal bare være OB’s på at jorden er meget stærk. Og måske skal blandes op. Men har hørt at andre har brugt det ublandet med stor suces .

  • Mette

   1000 tak for det tip Dorthe. Jeg har godt nok ingen trailer, men jeg kan da fylde i sorte sække og køre hjem i Poloen.

   PS: har lige konstateret, at man også kan hente gratis jord i Hou og det er ikke så langt væk 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.