Spil noget vi kender

P3 morgenværten efterlyste lytternes absolut favorit musiknummer og ikke blot en titel, men også gerne en begrundelse.

220px-Somethin'_Stupid___Jeg er stadig alene på jobpinden og har derfor haft lejlighed til at sidde med ørebøfferne på og lytte til musik, mens arbejdet er gledet i en lind strøm gennem mine fingre.

Det er jo fuldstændig umuligt kun at vælge ét nummer.

Der er oceaner af musik, der betyder noget… jeg elsker George Michael og Mary J. Blige synge duet i “As”, jeg er vild med Seal og “Kiss from a rose”, jeg bliver rørstrømsk, når Søs Fenger synger “Jeg holder øje med dig” og mine knæ bliver bløde som smør, når jeg Sade’s bløde stemme synger “Smooth operator”.

Men over dem alle svæver Frank og Nancy i “Somethin’ Stupid” omtalt af ‘nogen’ som “den der du ved nok“. Det er ikke fordi det er verdens bedste musik… langt fra faktisk… men af årsager, som jeg nok gør bedst i at holde for mig selv, har den alligevel en helt særlig plads i mit musik hjerte ♥

Hvad er din all-time-favourite?

23 Comments

 • Anette B

  “You” med Ten Sharp – den vækker også minder, som jeg holder for mig selv 🙂
  men den gør stadigvæk “et eller andet”, og særligt der hvor sangeren synger: “…a glass of wine, and the lights are low..” åh altså 😀

 • Lene

  Har ikke nogen all-time-favorite. Synes der er ekstrem mange – måske qua min alder.
  Men lige i øjeblikket er det for mig Leona Lewis med Bleeding Love. Ikke ny – tror den er fra 2008, men jeg hørte den netop det år, da jeg var i syden, og måske er det fordi, jeg snart skal afsted igen, at jeg hører den meget. Men ellers kan jeg absolut også gå med på Frankieboy og Bee Gees, Still got the blues-Gary More og man kan blive ved. Masser af skøn musik som leder en hen til masser af dejlige/ikke så dejlige oplevelser.

  • Mette

   Musik er netop stemninger fra dejlige/ikke så dejlige oplevelser… der er musik der er blacklistet på min spilleliste netop fordi de minder mig om perioder i mit liv jeg ikke ønsker at tænke på.

  • Mette

   Jeg elsker soul og R&B… det er så lækker vellyd… Sade, Lemar, Missy Miggins, Sia, Luther Vandross, Randy Crawford, Ed Sheeran, jeg kunne blive ved.

 • Susling

  OMG! Hvordan kan du overhovedet spørge om det. Mit hoved er næsten ved at eksplodere, for hver tid sin favorit:

  Jeg kan blive helt rundt på gulvet over John Coltranes: A love sublime
  Men også i smug sætte BeeGess med soundtracket fra Saturday Nigth fever. Men så er der jo også Richard Hell og så er der det nyere som fx. First Aid Kid, eller Rangleklods og Choir of Young belivers eller I got you on tape. Så er der jo også Björg og Bowie og Neil Young – åh vi elsker Neil Young – især harvest moon og hvad med Van Morrison? Eller Fine Young Cannibals og så er der Sinatra eller datteren Nancy sammen med Lee Hazelwood og al den gode swingmusik fra fyrrene. Eller Joy Division og New Order fra da jeg var ung………og og og og….så eksploderede jeg.

  • Mette

   Arjmen den har jeg vist ikke hørt siden jeg dansede kinddans i 7. klasse. Eller noget.

   Den er jo skøn stadigvæk… hurra for Spotify 🙂

  • Mette

   Sig mig lige… er det Donny Osmond der er blevet så gråhåret?

   Jeg havde en skole veninde der var helt vild med ham – jeg tror bare jeg fulgte lidt med som det tynde øl og kunne vist meget bedre li’ Gasolin 🙂

 • Deborah

  Min all-time favorite, er let, det er den her:

  Men som dig, har jeg rigtig mange, If I could/Michael Bolton (og ham iøvrigt), Celine Dion og mange, mange flere. Men de her er nogen jeg altid, altid kan høre!

 • Kat

  Hmmm…. Alt efter humør, men i hvert fald Cindy Lauper med Time after time! For tiden er jeg vild med Pink og try…. Elsker Metallica med Nothing Else matters…. Andrea Botelli med Time to say goodbye…. Og ikke mindst Lone Kellerman med Se Venedig og dø 😉

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *