Et lille liv af Hanya Yanagihara

Bogen er på knap 800 sider, hvilket er mere end 33 timers oplæsning på Mofibo.

Det har ikke været ét sekund for længe.

Den har været med mig i bilen, på gåturen med Bob, under rengøringen og græsslåningen.

Det er en stor og voldsom bog. Barsk, ubønhørlig og uden nåde. Den griber, gyser og bevæger i et sprog, som er letflydende og nærmest poetisk selv i de mest grusomme passager.

Det er en bog, som er meget svær at lægge fra sig. Og meget svær at lægge bag sig.

Det er årets helt store læseoplevelser og jeg vil for altid have lidt af Jude St. Francis hos mig.

Det er barsk læsning. Så er du advaret.


Forlagets beskrivelse:

Da fire studiekammerater flytter til New York for at finde vej ind i voksenlivet uden en klink på lommen, drives de frem af deres venskab og ambitioner. Willem drømmer om scenen, den hårdhudede, skarpe JB om et liv med billedkunst, Malcolm frustreres i sine forsøg på at skabe en karriere i et stort arkitektfirma, og den talentfulde, fjerne Jude, som lige har fået sin advokatbestalling, er gruppens centrum. Årene går, og deres forhold farves af både succes og stolthed, men også af den grelleste form for misbrug og overgreb.

Langsomt samler fortællingen sig om Jude, der på en gang er en af New Yorks mest succesrige advokater og et nedbrudt menneske. Han hjemsøges af den barndom, han har brugt hele sit liv på at flygte fra, og hvis traumer, han frygter, vil definere ham for altid.

Med formfuldendt, nærmest overdådig prosa har Hanya Yanagihara skabt et mesterligt portræt af hjertesorg og et mørkt indblik i overgrebets væsen.

5 Comments

 • Lene

  Åhhh jeg lyttede i 6 stive timer til den kedeligste bog i mands minde…og det er ikke engang lyv! Den fik aldrig fat i mig, og min veninde blev ved med at sige, bare bliv ved så kommer det, men jeg måtte smide håndklædet i ringen og så måske en anden gang prøve igen

  • Mette

   Bøgernes verden er vidunderlig og der er noget for alle. Jeg har forsøgt mig med den meget roste/læste ‘Blækhat’ af Sissel-Jo Gazan, men kedede mig bravt. Jeg lagde den fra mig – en af de få bøger indtil videre jeg har givet op overfor faktisk.

   “Et lille liv” er måske bare ikke noget for dig. Og mig… jeg kører en omvej for at få en halv time mere 🙂

  • Mette

   Den kravlede helt ind under huden på mig og skal lige fordøjes inden jeg kan gå i gang med en ny bog. Tænker at jeg skal finde noget lidt let og gerne med lidt humor denne gang 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *