Godnatlæsning

Jeg tænker, at det er godt, at jeg netop er færdig med Jussi Adler-Olsen’s ‘Marco Effekten’.

I nat har jeg været på vild flugt sammen med en mand i en stjålet Politibil. Jeg insisterede på, at vi kom ud af København, hvor han – chaufføren – blev ved med at cirkle rundt og i stedet køre mod Esbjerg, hvor jeg mente det ville være rigtig godt at skjule sig.

Hvad vi havde gjort, hvem der var efter os og hvorfor vi havde valgt en så iøjnefaldende flugtbil melder historien ikke noget om…

Jeg må finde mig noget mindre sindsoprivende til natbordet. Måske skulle jeg kaste mig over Mr. Grey igen… eller Kim Leine og ‘Profeterne i Evighedsfjorden’… eller …

Hvad kan du anbefale?

14 Comments

 • Heidi

  Altså nu ved jeg godt der køre dicte i tv’et. Som kommer fra Elsebeth Egholm. Men det er altså virkelig en lækker serie som sagtens kan læses uden sammenhæng. Jeg elsker “liv og legme” og de sidste 2 i serien bare med “dictes” søn. “Tre hundes nat” og “de døde sjæles nat”

 • Hanne

  Det er godt nok af sindsoprivende karakter, men de her bøger er SÅ velskrevne, djævlespændende og stærkt underholdende… at de er VÆRD at ødelægge nattesøvnen med…..!!!!!
  Jeg vil anbefale Jean Christophe Granges bøger (allesammen)!
  Ellers gem dem til en ferie…. eller en regnfuld weekend.
  De er godt nok store, men meget læsevenlige, og så er de suverænt flot oversat.
  Du kan købe dem billigst på ” Plusbog.dk”, hvor man skal være medlem,for at få rabatten. Men ved at regne lidt på det, burde det være gode køb.
  Det synes vi ihvertfald, og er meget begejstrede for denne side.
  Prøv også at søge på andre bøger, de har mange gode tilbud hvis man er bogbegejstret!
  Hvis ikke du har lyst til disse bøger, vil jeg anbefale: “Under en strålende sol” af Khaled Hosseini, som også har skrevet “Drageløberen”. To store fortællinger, der begge har gjort et uudsletteligt indtryk på undertegnede.
  Under alle omstændigheder håber jeg du kan sove godt og drømme gode drømme.
  Hilsen Hanne

  • Mette

   Jeg har læst begge bøger af Khaled Hosseini og de gjorde også et stort indtryk her og gav et spændende indblik i en totalt ukendt verden.

   Jean Christophe Grange er noteret og lyder som noget, der er værd at have på iPaden til sommerferien.

   Tak, Hanne 🙂

 • Henny Stewart

  Jonathan Franzens “Frihed” har andre været inde på. Fantastisk bog! Hvis du er til noget lidt anderledes, kan jeg anbefale Orhan Pamuk, den tyrkiske nobelprisvinder. Jeg har læst “The Museum of Innocence” og “Istanbul, Memories of a City”. Jeg læser dem på engelsk, fordi jeg skal holde mit engelsk ved lige, men jeg synes ikke, det er kompliceret engelsk. Desuden må nogle af hans bøger være oversat til dansk efterhånden. Jeg har købt en stak af hans bøger, brugt, som jeg skal i gang med, når jeg får rigtig lyst til at læse igen.

  • Mette

   Orhan Pamuk er noteret Henny, der er flere på dansk kan jeg se og de lyder rigtigt spændende – men også Jonathan Franzens lyder som et bekendtskab jeg skal gøre mig.

   Jeg bliver nemt så fastlåst i mit valg af bøger og det er dejligt med lidt frisk input.

  • Mette

   Jeg har kun læst den første men har de to næste på e-reolen… men mon ikke det er næsten lige så sindsoprivende, som en biljagt i en politibil… blot på en lidt anden måde.

   Valget er faldet på J.K. Rowling “Den tomme plads” – jeg tror den er passende godnatlæsning for en midaldrende dame 😉

 • Lisa

  Hippie 1 og 2, alt med Jane Austen, Balladen om Marie, Uden omsvøb (om Bodil Koch) og Jonathan Franzen “Frihed”….bare til at starte med:o)

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *