Introvert vs. ekstrovert

Får år tilbage deltog jeg og min gamle afdeling på jobbet i en personlighedstest. Vi skulle som gruppe lære at acceptere og tackle hinandens forskelligheder og reaktionsmønstre.

Jeg blev testet og fundet overvejende “introvert”.

Ordbogen forklarer introvert som: indadvendt, indesluttet, tillukket.

Og det skal nok være rigtigt.

I dag faldt jeg over disse 5 myter om introverte:

Myte 1 – Introverte bryder sig ikke om at tale
Dette er ikke sandt. Introverte taler bare ikke medmindre de har noget at sige. De hader small talk. Få en introvert til at tale om noget, de er interesseret i, og de vil være svære at stoppe.

Myte 2 – Introverte er generte
Generthed har intet at gøre med at være en introvert. Introverte er ikke nødvendigvis ‘bange’ for mennesker. Men de har brug for en grund til at interagere. De interagerer ikke bare for interaktionens skyld.

Myte 3 – Introverte er uhøflige
Introverte ser ofte ikke nogen grund til slinger i valsen med sociale høfligheder. De ønsker bare at være reelle og ærlige. Desværre er dette ikke altid acceptabelt, så introverte kan føle et stort pres for at passe ind.

Myte 4 – Introverte kan ikke lide mennesker
Tværtimod. Introverte værdsætter de få venner, de har. De kan ofte tælle deres nære venner på én hånd. Hvis du er så heldig, at en introvert betragter dig som en ven, har du sandsynligvis en loyal ven for livet.

Myte 5 – Introverte er underlige.
Introverte er ofte individualister. De behøver ikke følge mængden. De foretrækker at blive værdsat for deres egen måde at leve på. De tænker selv og på grund af det, udfordrer de ofte normen. De træffer ikke beslutninger baseret på, hvad der er populært eller trendy.

Jeg kan sagtens genkende mig selv i ovenstående.

Sagtens.

 

7 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.