Kvinder er bedst, når de holder kæft

LIX tallet er fratruende lavt i Peter Lundins “En morders bekendelser“. Hvis ikke  jeg vidste bedre, ville jeg aldrig have gættet på, at en journalist havde været ghostwriter på den. Den er sat med store typer som en børnebog og kunne snildt markeres med LET LÆST. Det er dog langt fra en børnebog.

Det er herfra indlæggets overskrift er hentet og efter at have læst halvdelen tænker jeg, at bogen retteligt burde hedde “En narcissists bekendelser”.

For hvis bogen mangler sproglig elegance, er den til gengæld rig på indsigt i et sygt sind.

Den er gruopvækkende uhyggelig i sin selvforherligelse af alfahannen Peter Lundin… efter min mening langt mere udhyggelig læsning end beskrivelserne af hans egentlige handlinger.

Man kan diskutere om han overhovedet skulle have haft lov at udgive bogen. Jeg ved at bølgerne går højt i Norge pt. hvor Anders Behring Breivik skriver på en bog… skal dømte forbrydere have lov at tjene penge på deres forbrydelser? Eller er de lige som du og jeg omfattet af ytringsfriheden?

Det er nu ikke godnatlæsningen, der har spoleret min nattesøvn og givet en skod start på mandagen med kort lunte og manglende overskud til følge.

Nej, det er squ min egen skyld – og derfor overskriften: Kvinder er bedst, når de holder kæft.

Jeg er i hvert fald nogen gange :-/

Det bli’r en laaang mandag…

8 Comments

  • Mette

   Jeg tror, som Miss Muffin siger, at mange fascineres af disse mennesker.

   Hvilket også afspejles i, at vi på tv kan vi se forskellige kriminalmagasiner udsendelser fra fængsler, politistationer og lign.

   Jeg skal da blankt erkende, at jeg er også nysgerrig efter at vide hvorfor og hvordan man ender med at blive så forrået og afstumpet…

 • MissMuffin

  Jeg har ikke haft fingrene i den endnu, men det skal jeg! Jeg bliver altid utroligt fascineret af, at mennesker kan være så syge i hovedet!
  Jeg synes personligt, at forbrydere som Lundin og Breivik skal have lov at udgive bøger, men de skal sq ikke have en krone for det! Alle pengene burde gå til de pårørende eller velgørenhed..

 • Deborah

  Den var jeg ikke klar over, var kommet! Og den er på mit lydbiblotek. Så skal den lyttes! Jeg er slet ikke i tvivl om, at det er uhyggelig læsning! Han er noget af det mest uhyggelige, jeg kan komme på.

 • Catarina

  Den står som næste bog i rækken af de ulæstebøger. Jeg har dig smugkikket og typerne hos mig er helt almindelig, mon ikke at der er skruet lidt op for typestørelsen? 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *