Reberbansgade

Normalt kommer jeg aldrig på Aalborgs venstre bred, men fordi min far nu er indlagt på Sygehus Nord, har jeg min daglige gang her. Reberbansgade er vel det nærmeste vi kommer et aalborgensisk Latinerkvarter. Det vrimler med små sjove forretninger og restauranter, helt anderledes end på højre side af af Vesterbro. En dag jeg har god tid (og flere penge) skal jeg ind og snuse i hver og en.

I dag nøjedes jeg med at købe 5 store tomater på stilk hos indvandrergrønthandleren… de kostede “etellerandetjegikkehusker” pr. ½ kilo, men han kiggede blot ned i posen… “en tier… er det i orden?” spurgte han. Og det var det. Og lidt til. Jeg havde nemlig netop returneret en bakke mugne tomater i Kvickly, som jeg tidligere på dagen havde betalt kr. 16.95 for! nå ja… jeg fik så også en flaske vin for mit besvær med at bringe dem retur, så det var en helt okay handel alligevel.

Den gamle så rigtig godt ud. Han havde fået noget at sove på i går og det hjælper altid lidt på humøret, at have fået en ordentlig nattesøvn. Han var også nybarberet – det havde han oven i købet selv gjort. Han havde haft tale pædagog og når han brugte de teknikker han havde fået, var han ret nem at forstå.

Han er selvfølgelig skide træt af at være bundet til seng og kørestol – og jeg kan squ godt forstå, hvis han han indimellem har temmelig svært ved at finde sig selv i den her nye fremtid. Jeg håber, at han med den rette træning hurtigt selv kan mærke at der er fremgang, så han kan se, at der også er et liv efter en blodprop i hjernen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.