Stützpunkt Nord

Jeg trodsede det dårlige vejr og kørte nordpå. Ikke til Frederikshavn, som opringeligt planlagt, men til Sindal Lufthavn, hvor man kunne møde nogle af 2. verdenskrigs gamle fly. Som jeg nævnte i går elsker jeg folk med passion og sådan nogle kom jeg også i selskab med i dag… bl.a. var der nordmænd, som havde taget turen hele vejen til Danmark, blot for at se den flotte norske Dakota DC3.

Stützpunkt Nord var tyskernes navn for Frederikshavn under besættelsen og i denne weekend invaderede de for 2. gang byen. Dog kun i nogle få underholdende timer. 2011 besættelsen begyndte ved at et tysk Juncker-fly fløj over Frederikshavn og varslede besættelsesmagtens komme. Nøjagtig som den 9. april 1940.

Junkerflyet herover er 1 af kun 5, som stadig kan gå på vingerne. Det blev brugt i Luftwaffe som troppetransport og fragtfly, men kunne også anvendes som et mellemstort bombefly. For 500 kroner kunne man søndag eftermiddag komme med på en tur fra Sindal Lufthavn, både i Junkeren og i Dakota DC3’eren.

Der var opvisning i Spitfiren og det var ved Gud ikke for tøsedrenge. Der skal dæleme noget til at lave så vilde stunts i sådan et gammelt fly.

Der er flere billeder i galleriet… hvis du skulle ha’ lyst.

Poden er stadig i nattøj. Og klokken er nu så fremskreden, at det vel ikke kan betale sig at lave om på. Vi trodser vejret og tænder grillen inden aftenen byder på tordensvejrsfilm.

Og således gik der endnu en weekend.

5 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *