Storebededagsaften

Dagens store og altoverskyggende samtaleemne på jobbet var manglen på varme hveder…

De 30 år jeg har været ansat, er der på denne dag altid serveret varme hveder i stedet for det almindelige morgenbrød. Men altså ikke i år. Kantinedriften er for nylig outsourcet til ISS og her gælder så andre regler. Åbenbart. Jeg kunne sagtens leve uden, men mine skrivebordsmakkere er begge “kagemænd”, som fluks sprang i tasterne for at høre, om det kun var Aalborg, der var ramt af denne serviceforringelse eller om det også var på firmaets andre lokationer. Det viste sig at være en landsdækkende hvede mangel.

Jeg købte selv på vejen hjem – for hveder skal vi da ha’ – med marmelade og te til.

Det var også en torsdag, hvor jeg aflagde lægen et besøg for at få min 3 årige livmoderhalskræft screening. Jeg har snakket meget med Poden om vigtigheden i at tage mod de tilbud det offentlige tilbyder… også selvom hun er HPV-vaccineret. Vigtigheden er yderligere understreget af, vi desværre har fået det tæt ind på livet idet min eks-svigerinde pt. er i kemobehandling for netop en livmoderhalskræft, som måske kunne været opdaget i tide.

Og det var også en torsdag, hvor den ene af “kagemændene” har kæmpet en brav kamp for at redde stumperne af min eksterne harddisk som desværre ser ud til at være ødelagt… 500 Gb data…tabt… surt…hvis ikke hans forehavende lykkes. Og rigtige kvinder tager jo ikke back-up, vel..! :-/

Tilbage af torsdagen er at tænde grillen og nyde storebededagsaften med god mad og i godt selskab.

God en til dig!

8 Comments

 • Lilli

  Hej Mette
  Hvor er jeg glad for at du er en af de mødre, som tager den alvorlige snak med din datter om vigtigheden af at tage i mod tilbuddet om undersøgelse for livmoderhalskræft. Jeg arbejder på Patologisk Institut, og vi sender netop op indbydelserne ud vedr. denne undersøgelse og vi sidder også i den anden ende af telefonen, når helt unge piger, som blliver indkaldt/inviteret for første gang som 23-årige, ønsker at melde fra til undersøgelsen – for altid. “Jamen, jeg er vaccineret, så jeg skal ikke undersøges”.
  Sidder nu og håber, at min egen datter ikke vælger at fravælge undersøgelsen, når hun når den alder.

  MVH Lilli

  • Mette

   Min læge krævede undersøgelse hvert 2.-3. år for at forny min recept på p-piller så for mig har det været helt naturligt at deltage i screeningen og som nævnt har vi måske og desværre den alvorlige konsekvens af den manglende deltagelse tæt inde på livet…

 • Annemette

  Lyder som det rene hygge I har gang i 🙂

  Hernede i det bayerske er der ikke noget der hedder varme hveder – og heller ikke helligdag i morgen for den sags skyld, men hva’ sä har de sä mange andre underlige helligdage her 😉

 • Katrine

  Jep, du har ret senior Bech… MEGET vigtigt at få tjekket “understellet”. Fik selv et keglesnit som kun 21 årig. Og det var på et hængende hår!!!!

  Rigtig god aften til jer tøser!

 • Charlotte

  Uhm …. det lyder som en dejlig aften, du der har fået skruet sammen.
  Nyd den og hinandens gode selskab.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *