Shalom Mette

For meget længe siden meldte jeg mig til KibbutzReloaded… en webside, som har til formål, at skabe kontakt mellem tidligere volontører. For nogle år siden havde jeg den store glæde, via denne side, at genoptage kontakten med min engelske boyfriend Stephen og i går kom der, samme sted fra, mail fra Ellen Koeleman.

Lige umiddelbart ringede der ingen genkendelsesklokker. Ellen er hollænder og det viser sig, at hun og jeg deler en fortid langt fra vores respektive lande. Vi boede i kibbutz Mishmar Hasharon på samme tid for 31 år siden og da der samtidig var vedhæftet et billede af hende og jeg sammen faldt tiøren (-:

Hun var nysgerrig, om jeg havde kontakt med andre fra dengang og så ville hun slemt gerne se mine billeder… det blev en længere korrespondance, som forhåbentlig resulterer i fornyet kontakt. Ikke bare med hende med også med de andre fra dengang som hun har kontakt til.

Det er ikke så længe siden, jeg sidst havde billederne i hånden fordi Stephen gerne ville have dem tilsendt. Negativerne er gamle, ridsede og falmede, men det lykkedes mig, at få lidt billeder ud af dem alligevel, som Ellen nu kan hygge sig med.

Internettet er jo fantastisk… for uden det, havde der udelukkende været billederne.

7 Comments

 • Alice M

  Hvor er det skægt! Min svigermor var kibbutz i 60’erne, men tog hjem i 67 da 6 dags krigen brød ud… Meget godt egentlig, for hun mødte svigerfar til en fest den dag hun kom hjem 🙂

  • Mette

   Jeg kunne ligeså godt være endt dernede for evigt… havde en kibbutz kæreste som jeg ikke kunne leve uden, men sådan blev det desværre/heldigvis (vælg selv) ikke 🙂

 • anette

  Internettet er fantastisk. Jeg har gennem Facebook fået kontakt med mange af de norske piger, jeg var Au Pair sammen med helt tilbage i 1987/88. Og også med nogle af de engelske venner vi lærte at kende, da vi boede i sydengland 🙂

  Så er det, at jeg alligevel synes at FB er en god opfindelse – selvom den til tider er tidskrævende 😉

  • Mette

   Det er sjovt at bevare og/eller genoptage kontakten med de mennesker man kendte tidligere… og dele de helt særlige minder, man kun har med dem og som bl.a. har været med til at gøre os til dem vi er i dag.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *