Hvad skal barnet hedde..?

Jeg blev betroet opgaven med at lave indbydelsen til Solkongens barnedåb – og sådan ser udkastet ud:

Matti skal han hedde den søde bette fyr. Et både fint og anderledes navn, som i hvert fald ikke er at finde på listen over de mest populære drengenavne, idet der kun er 348 herhjemme med det navn… med et plus på 48 sidste år… så det er måske et navn med opadgående popularitetskurve.

Til sammenligning er der 39337, der hedder Mette. Det figurerer ikke længere på top 50 over populære pigenavne, men alligevel er det det 4. mest anvendte pigenavn. Jeg kender nu ikke ret mange, der hedder Mette men statistikken dækker også over alle aldersgrupper.

Der er 5081 der hedder Bech, mens vi kun (rigeligt vil nogen sikkert sige) er 35 med kombinationen Mette Bech – med en enkelt nytilkommer i år.

… alt sammen i følge Danmarks Statistik.

8 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *