HD E

Havde jeg været en hund, er jeg sikker på at en tur gennem dyrlægens røntgen ville gi’ mig diagnosen hofteledsdysplasi i svær grad. E med pil opad måske*. Sådan føles mine hofter indimellem.

En tur på over 20 km i Poloen og jeg kan næsten ikke kravle ud af den… 15 minutter på en hård stol gi’r samme resultat. Jeg ligner sådan en oldgammel kone, som burde gå med rolator… men lige så snart benene er i gang, er der ingen problemer.  Jeg tror, jeg bør overveje at gå i gang med den fiskeolie, som var strengt forbudt mens jeg fik Marevan og som stadig står uåbnet ind i skabet. Er der ikke noget med det kan smørre leddene..? – og har det ikke nogen effekt, må jeg vel be’ om den blå sprøjte. Eller noget!

* hofteledsdysplasi bliver bedømt i 5 grader fra A til E, hvor A er fri for dysplasi og E er dysplasi i svær grad. Blot til orientering for de ikke hundekyndige (-:

23 Comments

 • Sister Bonde

  Arbejder på reumatologisk afd. og stort set alle gigtpt. spiser Glucosamin – og det hjælper: 400 mg x 1 dgl.
  Få lægen til at sende til apotek, så er det lidt billigere.

 • Anette B

  …Mine hunde får en kapsel med Omega 3 – 6 – 9 fedtsyrer. Jeg køber den der hedder Fitness Pharma, den koster ca. 50 kr. for 100 kapsler i Netto/Fakta…

  Jeg blev anbefalet at give Balian det (både 3 – 6 OG 9) i forbindelse med hans behandling for Demodex af Flemming Kristensen – og det giver en virkelig flot pels 🙂

  …men Mette, du kan jo få lagt guld ind 😆 😆

 • Trine med hundene

  Jeg har efterhånden haft en del hunde med HD og AA og voldsom slidgigt. Jeg har været en flittig gæst hos Ken Lindeblad og opfatter ham som noget af en “guru” på området. Lige præcis Glucosamin købte jeg mig fattig i. Der findes et utal af styrker og “renhedsgrader” men det har aldrig haft den mindste virkning på mine hunde. Ifølge Ken har Glucosamin ingen dokumenteret virkning og eftersom jeg heller ikke så nogen stoppede jeg med det og sparede mine penge :0)

 • Mette

  Og så lige en detalje. Glucosamin kan man få ved lægen, altså recept og dermed tilskud. Det er da også værd at tage med 🙂 Virker også på mine knæ og hofter.

  • Rikke

   Det er nemlig rigtig, men det kan kun betale sig at få dem på recept, hvis man får anden medicin, eller hvis man er medlem af “Danmark”. Hvis ikke man får anden medicin, når man kun lige akurat op på de kr. 850,- man har i egenbetaling pr. år, inden man begynder at få tilskud fra den offentlige sygesikring(og du kommer til at betale et receptgebyr på kr. 10,- når apoteket ekspederer recepten !). Men er man medlem af “Danmark”, giver de jo deres andel retur, uanset hvilket tilskudstrin du står på 🙂

 • Deborah

  Du er ikke alene, vi kan pænt tage hinanden i hånden. Jeg har slidgigt i hofterne, og har absolut heller intet at tabe andet end penge. Det er også nok, for jeg synes, jeg punger ud til så meget medicin i forvejen 🙁

  • Mette

   Jeg ved ikke om det er slidgigt eller hofteledsdysplasi 😉 men det har stået på et ½ års tid efterhånden, så det er nok ikke noget der bare “går væk af sig selv” 🙁

 • Alice M

  Åhh 9 fiskeolie er mange – og de smager ikke specielt godt.
  Tror vores produkt anbefaler en begyndelsesdosis på 6 og så med nedtrapning til 3…

  Det er så også nogle enorme store kapsler jeg overhovedet ikke kan forestille mig hvordan man sluger 😀

  • Mette

   Dem jeg har i skabet er ikke så forfærdelig store, så de glider nemt ned og smager ikke af noget som helst.

    • Marianne

     Jeg spiser Eskimo3 som overhovedet ikke er store som andre fiskeoliekapsler og de smager heller ikke grimt eller giver eftersmag. Og de er valgt ud fra min fysios anbefaling om hvilke han mener giver det bedste resultat.

     Men altså Alice – Lemon lige frem? 😀

     • Mette

      Jeg købte de billigste fra Brugsen… så vidt jeg husker, så jeg en eller anden test på et tidspunkt , hvor det viste sig (nu får jeg nok ørene i maskinen ;-)) at de billige var lige så gode som de dyre.

      • Alice M

       Haha – ingen ører i maskinen. Jeg har ikke forstand på fiskeolier andet end indholdet 🙂

       Marianne – og jep, Lemon… Uhm eller noget.. Kan i øvrigt fortælle de også lugter af fiske hvis man klipper i dem (og ja ja – sådan tjekker kvalitetskontrollen om olien er rigtig inden skidtet sendes ud i butikkerne…)

 • Marianne

  Enig med Trine gå endelig i gang med det.

  Jeg har været på en hestekur hvor jeg skulle æde 9 fiskeolie kapsler om dagen i forhold til en knæskade – og det hjælper! Nu napper jeg kun 3 om dagen, men jeg kan mærke hvis jeg glemmer at tage dem i en periode – så knager knæene lidt mere 😉

  • Mette

   9… hold da op… jeg troede jeg kunne nøjes med de 3 der anbefales på bøtten. Men måske skal jeg prøve at starte med en høj dosis, hvis det altså gi’r en hurtigere effekt.

 • Trine med hundene

  Mette, du kan roligt gå i gang med fiskeolien. Ifølge Ken Lindeblad (knoglespecialist på Fakse Dyrehospital) er lige netop fiskeolie det eneste præperat der har dokumenteret virkning på slidgigt eller hofteledsdysplasi om du vil :0) Godt du ikke er en hund for med den diagnose var du ilde stedt ;0) ;0)

  • Alice M

   Og det passer så ikke helt… Det er det eneste KOSTTILSKUD med dokumeteret virkning, men fx. produktet glucosamin har dokumenteret effekt på slidgigt. Glucosamin er endda registreret som lægemiddel (og derfor VED man der er dokumenteret effekt da lægemiddelstyrelsen ellers ikke ville have godkendt det) og kan købes i håndkøb.

   Og ja ja – du taler her med fag-nørd der arbejder i kosttilskuds og medicinalbranchen 🙂

   Og fiskeolie skader i alt fald heller ikke at prøve 🙂

   • Mette

    Glucosamin brugte vi til vores gamle hund som var godt slidt og i løbet af 3 uger sprang han rundt som en vårhare 🙂

    Og du siger man kan få det i håndkøb til mennekser..?

    • Rikke

     Jeps, det kan du få i håndkøb, prisen er ca. kr 210,- for tre måneders behandling (du skal mindst give dem en chance på én måned !), hvis du altså husker at sige at du bare vil have den billigste 😉

     • Alice M

      Ja, det kan man…
      Både i Matas og på apoteket. Du kan også få dem på recept ved lægen – så skal de give dig en bestemt slags.

      Du kan både få dem som tabletter og som hårde kapsler (du ved – sådan nogen tryk-sammen nogen som man nogen gange også får andet medicin i – de kan endda være to slags).

      Det hvor jeg arbejder sælger vi begge slags – vores kosttilskud er dem som tabletter og vores håndkøbslægemiddel er dem der er kapsler.
      Fordelen ved dem er at de kan åbnes og man kan drysse pulveret i sin yougurt hvis man ikke er god til at sluge ting)…

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *