Fortsat fra tidligere

I lighed med andre virksomheder er også min ramt af finanskrisen… vi måtte således i slutningen af 2009 sige farvel til 2 medarbejdere i min afdeling. De to tomme huller skulle udfyldes igen ved opgave-aflusning/omlægning og omrokering af de 12 tilbageværende medarbejdere.

Jeg var, af mange årsager, helt klar over at mit job var i spil. Og det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg er frygtelig ked af at skulle forlade den afdeling jeg er ansat i og mine dejlige kolleger. Men nogen gange har man bare ikke noget valg. Jeg besluttede hurtigt, at forsøge at få det bedste ud af den nye situation og i stedet for at blive taget med bukserne nede, brugte jeg weekenden på nøje at gennemtænke, hvilke krav jeg ville stille, før jeg sagde ja til det “tilbud”, jeg godt vidste ville komme.

Og ganske rigtigt blev jeg tidligt på mandagen kaldt ind til samtale. Jeg overraskede vistnok begge mine chefer ved i bogstaveligste forstand, at have foretaget en kovending i løbet af weekenden. Fra at have været helt på tværs, tilbød jeg selv at tage et af jobbene. Meeeen på mine egne betingelser – både hvad angik hvilke af mine “gamle” opgaver jeg ville tage med mig, til løn og til tilpasning af dresscode… og dem fik jeg opfyldt!

Så om ganske kort tid er jeg firmaets ansigt udadtil – jeg flytter nemlig min arbejdsplads ud i receptionen, hvor jeg skal beskæftige mig både med nye og gamle opgaver. Som jeg har nævnt tidligere, er det ikke et job, jeg har gået og drømt om – men nu er det blevet sådan og så vil jeg gøre mit til at få noget positivt ud af det.

Überreceptionist. Eller noget 😉

12 Comments

 • Gitte

  Super godt gået. Det er s.. bare om at markere sig og sætte nogle grænser. At du fik det som du ville, betyder jo også, at de må sætte stor pris på dig. Du bliver helt sikkert en succes i receptionen så både ansatte og besøgene vil komme derfra med et smil på læben.

  • Mette

   Ja, nu må vi se om jeg kan leve op til de flotte omgivelser – men heldigvis er jeg et kendt ansigt, så mon ikke det går 🙂

   Og tak!

 • Deborah

  Tillykke med det. Jeg håber, du bliver rigtig glad for det. Jeg havde det job engang, og var superglad for det. Uanset er jeg sikker på, det er et job, jeg tror, du vil egne dig super til. All the best of luck!! 🙂

 • Rikke

  Stort tillykke med det nye job, som du trods alt selv har været med til at udforme. Engang imellem tror jeg faktisk der er fordele i at arbejde i store virksomheder, for de har lidt større muligheder for at flytte rundt på opgaverne, så flest mulig bliver tilfreds. Nu bliver det så bare spændende at høre, om det ikke i den sidste ende bliver sjovt med lidt nyt at rive i. Man kan jo blive overrasket, nøjagtig ligesom cheferne blev 🙂 Og med dig som firmaets ansigt udadtil kan da kun være en fordel for firmaet, for som du selv siger, så er smilet jo stort (og stemmen rar !);-)

 • Monica

  den ser da ellers meget fancy ud, den reception – og dit nye domæne :o)
  held og lykke med det.
  dejligt at du tager en beslutning om at få det bedste ud af det, og så gør det!
  Monica

  • Mette

   Den er nemlig super flot den reception, desværre er der også en del udfordringer med lys og varme – men mon ikke det også kan løses.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *