Vi er ikke barbarer

Via mail modtog jeg en underskriftsindsamling, som pt. florere i det engelske…

Teksten lød blandt andet

 • Denmark is a big shame
 • Unbelievably grim – surely has to be stopped
 • This happens every year in Feroe Iland in Denmark
 • Uncivilized barbarians

Og så var der ellers grimme billeder i stil med dette.

Afsenderen spurgte forsigtigt til min holdning til den rituelle nedslagtning af grindehvalerne. Og det fik han!

Jeg røg lige op i det røde felt… ikke bare synes jeg, det er noget forbandet svineri af færingerne – men når jeg så oven i hatten som dansker bliver slået i hartkorn med disse færinge…

– han fik læst og påskrevet, gjorde han – og blev bedt om at oplyse de ignorante englændere om Færøernes tilhørsforhold til Danmark!

4 Comments

 • Line

  Som ½ færing er jeg nødt til at reagere. Grindehvaler dør hurtigere end grise på et dansk slagteri, det ser bare meget voldsomt ud pga den store mængde blod, der blandes med vandet. Hvis hvalerne skulle trækkes op på land før slagtning, så ville de lide – hvilket de ikke gør pga den hurtige slagtning i vandet.

  Alt kød fra grindehvaler bruges, kødet bliver samlet og uddelt til alle i bydgen, intet går til spilde.

  Så, med jeres egne ord, man skal lige undersøge tingene inden man bare siger, at det er helt horribelt.

  Hilsen Line

  • Mette

   Man kan læse mere her: http://da.wikipedia.org/wiki/Grindedrab

   Og her står bl.a.:
   I forbindelse med fangsten er der adskillige faktorer der gør, at grindehvalerne risikerer at lide. Det kan blandt andet være stressende og traumatisk for hvalerne, at blive jagtet af motorbåde flere kilometer af gangen. Dette gælder både for de hvaler der bliver fanget, men også for de hvaler der overlever, og derfor bliver skilt fra deres flok (hvaler er intelligente pattedyr, der er i stand til at kommunikere med, og knytte tætte bånd til hinanden)

   De hvaler der hales i land med en stump krog, er også i fare for at lide under fangsten. Når den stumpe krog stikkes ind i hvalernes åndehul, er der nemlig sandsynlighed for, at det kan skabe indre blødninger i deres lunger. Samtidig kan krogen også forhindre hvalerne i at ånde, eller helt forhindre åndehullet i at kunne lukke sig igen.

   Selvom aflivningen i nogle tilfælde er hurtigt overstået, er der også her mulighed for, at hvalerne lider i længere tid. For eksempel, hvis personen der fører kniven er uerfaren, eller hvis hvalerne kæmper imod, i forbindelse med de smerter man påfører dem, med krogen de bliver halet i land med

 • Deborah

  Det er HELT horribelt, og nej jeg vil dælme heller skæres over samme kam som dem, det er helt sikkert. Der er mange Engændere der ikke aner hvor Danmark er, men så skal de dælme undersøge tingene inden de sender sådan noget ud!!!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *