Thaisuppe med kylling i karry

3 dåser kokosmælk (1 liter) • 2 spsk gul kary pasta • 4 hele kyllingelår • d dl god hønsebouillon • 3 spsk sukker • 2 spsk sød thaisojasauce • 2-3 spsk fishsauce • 250 g tørrede ægnudler  • 1 l sojaolie til dybstegning. Pynt: korriander • forårsløg. Tilbehør: 6 thaiskalotteløg i kvarter • 2 lime skåret i både.

Kom kokosmælk i en gryde og varm den op. Tilsæt karrypasta og lad det koge i ca. 2-3 minutter, inden kyllingelårene tilsættes. Kom hønseboullion ved og bring det i kog. Tilsæt sukker, sojasauce og fishsauce og lad det småkoge ved lav varme i ca. 30 minutter, indtil kyllingen er mør. Hvis suppen koger for meget ind, så tilsæt mere boullion eller kokosmælk.

Kog ægnudlerne efter pakkens anvisning. Hæld vandet fra og hold dem varme. Varm olien op i en gryde. Dybsteg 100 g af nudlerne i ca. 40 sekunder i meget varm olie, indtil de er sprøde. Tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir.

Hæld suppen over de resterende nudler i varme suppeskåle sammen med kyllingelårene og brug de sprøde nudler som topping. Pynt med fintsnittet koriander og forårsløg.

Server suppen med thaiskalotteløg og lime som tilbehør.

…………………….

Note

 • Kyllingelår i en suppe lød en anelse besværligt i mine ører, så jeg skar kyllingbryst i små mundrette tern i stedet for
 • Thaisojasauce havde ingen af de lokale handlende, så det sprang vi let og elegant over – uden den store betydning for det færdige resulat… tror vi i det mindste ikke!
 • Den gule karrypasta er stærk så hold dig til de to spiseskefulde
 • Vi sprang også let og elegant over de dybstegte nudler – 1 liter olie og 100 g nudler… lød en anelse overedrevet som pynt.
 • Jeg tror, det kunne være rigtigt godt med ananasstykker i
 • Vi spiste groft brød til 

Jeg konstaterede, det smager vist meget godt og poden svarede, helt vildt!

Og bedre anbefaling fås ikke 🙂

7 Comments

 • Birgit

  Ha-ha – jeg holder mund 😉 Jeg er røget på den med Thai/wok mad her i det nye år – måske er det også fordi jeg arbejder med kollegaer fra Thailand – og det er jo fantastisk hurtigt og velsmagende mad. Du kan med fordel købe mange ingredienser i specielle etniske butikker – særlig krydderier og karry pastaer som fåes i både rød og grøn udgace. Jeg skal passe på vægten, så kokosmælk skal jeg ikke bruge for meget af – den fåes faktisk i en light udgave ;)Jeg elsker hjemmelavede forårsruller – dejen købes i specialforretninger – frosset – minder lidt om filodej. Fyldet kan være rester af kød – snittet hvidkål – gulerod – jordskok – selleri – porrer – lucerne/bønnespirer – lidt rød chili – tynd soyasovs – pakkes ind i dejen og steges i lidt solsikkeolie – uhm – smager også godt kolde 😉 Bon appetit 🙂

  • Mette

   Tak for de tips Birgit. Jeg er rigtig glad for krydderierne fra Østen og jeg vil prøve en af de små etniske butikker inde i Aalborg, som sikkert forhandler ting, der er lidt mere autentiske end serien Brugsen har på hylden.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *