Her troede jeg lige…

Den anden aften så jeg i nyhederne på DR, at Patientforsikringen for første gang forsøger at få et medicinalfirma til at betale regningen for den erstatning, som en patient har fået efter at være blevet skadet af piller.

Patientforsikringen har fra 1996 til og med 2006 anerkendt 381 sager som erstatningsberettigede. I langt størstedelen af disse sager har ministeriet vurderet, at produktansvarslovens regler ikke kan bruges til at få medicinalfirmaet til at punge ud med erstatningen.

Kammeradvokaten har nærlæst 62 sager – og af dem er der kun én sag, som er vurderet stærk nok til at kunne vindes.

Jeg ved ikke hvorfor, men jeg tog bare for givet, at de altid sagsøgte bukserne af medicinalfirmaerne efter at have tilkendt patienterne erstatning… hvis producenterne ikke skal punge ud af egen lomme, har de vel ikke den store motivation for at forsøge at lave bedre og mere sikre produkter. Eller?

Min sag har forhåbentlig været med på “lægerådet” i starten af november, så jeg snart kan forvente, at få en endelig afgørelse.

En ordentlig check ville lune lige her før jul 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *