Lige godt pokkers…

I lighed med bibliotekerne har TDC valgt at beskytte deres musikfiler med den såkaldte DRM beskyttelse og er desuden i WMA format.

Det vil sige at filerne er bundet til det medie de er downloadet til… og ikke bare sådan lige kan flyttes til min iPod.

Og her gik jeg og ikke mindst poden og glædede os til, at der blev lukket op for fri adgang til TDC Play – hvad pokker er det ved at have en masse lækker musik på pc’en, og ikke kunne lytte til det på et ordentligt medie.

Nå… det må der kunne findes en løsning på. Selvfølgelig kan der det!

Nu har jeg hentet og betalt for et enkelt nummer… det må kunne lade sig gøre at konvertere det til noget brugbart. Om ikke andet har jeg nu noget at bruge en kedelig regnvejrsweekend på 🙂

God lørdag til dig!

11 Comments

 • Mette

  Hov fandt lige det her skriv på TDC Play (deres forretningsbestemmelser er godt gemt):

  Det er lovligt at rippe en WMA-fil, du har brændt på cd, til MP3-format. Det kunne f.eks. være for at få lagt musikken på en bærbar afspiller, der kun understøtter MP3 og ikke WMA.

 • Mette

  Med alle de begrænsninger TDC stiller op (for noget man faktisk betaler for) tror jeg, at jeg holder mig til iTunes.

  Her betaler jeg 8 kr. for en sang (i MP3/MP4, uden DRM) og så er det min til evig tid og lige klar til at smide på iPoden!

 • Alice M

  Hmm… Står der ikke også tydeligt på det der forbruger site at når man låner/lejer musik så må man ikke kopiere?

  og det er vel det man gør ved TDC play? Man skal jo “aflevere”/”Musikken virker ikke længere på pc” når man opsiger sit TDC abonnement…?

  Jeg ved det ikke 😉

 • Stine

  Lige mht netmusik.dk er det (såvidt jeg er orienteret) vist ikke lovligt at ændre på formatet, som er som det er for at styre, at det kun er tilgængeligt i 30 dage. Men jeg har ikke undersøgt det selv dog…

 • Stine

  Garanteret lidt flosset i kanten, men værd at skrive sig bag øret. Tak.

  Lige for tiden bruger jeg dog min Creative mp3-afspiller (som er et frynsegode fra arbejdet, netop indkøbt til at kunne downloade fra netmusik.dk og netlydbog.dk 😉 ), men der er jo også en almindelig iPod i husstanden 🙂

 • Mette

  Hvis du mener bibliotekets netmusik, så er svaret JA! Og derfor sikkert også på bibliotekets lydbøger… håber jeg!

 • Mette

  Tak for det Milea – Tunebite Premium koster den rørende sum af kr. 148 Tunebite Platinium kr. 222 – så det er da til at have med at gøre.

 • Milea

  Du skal bruge tunebite, men det kræver at du køber en licens. Den kan ændre formatet til mere gængse formater. Vi bruger nemlig også TDC play, men man vil jo gerne høre musikken på andet end lige pcen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *