Bollywood vs. Aalborg

Er der nogen, der kender til indisk skik og brug?

Grunden til jeg spør’ er, at jeg i dag havde en lidt speciel oplevelse med en af firmaets 10 indiske konsulenter. En lille rund mand, pæn og velsoigneret, i pænt tøj med skjorte og slips.

Med mandens temmelig ubehjælpelige curry-engelsk, mit skole-engelsk og lidt håndtegn, fandt vi i fælles- skab frem til de kontorartikler han manglede.

Snakken og ekspeditionen foregik samtidig med at han i bogstaveligste forstand smaskede et æble i sig og bøvsede højlydt indimellem… og vel at mærke uden at fortrække en mine og uden noget tydede på at det var usædvanligt. Jeg kunne mærke min makkers øjne på mig og jeg turde simpelthen ikke kigge hen på ham – af skræk for ikke at kunne holde masken 😉

Måske er det skik og brug i Banglor, hvor han kommer fra… jeg ved det ikke!

Ved du?

3 Comments

 • visitsen

  I Asien generelt er det på ingen måde dårlig pli at bøvse offentligt – faktisk vil det blive betragtet som en kompliment til kokken at man bøvser efter end måltid, da det viser man er mæt og veltilpas … og så betragtes det som sundt at man tillader kroppen at handle naturligt.

  Da min indiske svorger kom til landet havde han også en tendens til at spytte på gulvet når han spiste … men de stoppede da familien ikke var så drøninteresseret i kyllingebrusk mellem de ægte tæpper.

  Så nej, din oplevelse er ikke et tegn på dårlig opdragelse eller manglende pli, men bare en anden kultur.

 • Mette

  hehe – tak for oplysningen Trine. Jeg kan så åbenbart glæde mig over at holde frokostpause på et andet tidspunkt end dem.

 • Katrine

  Hej Mette.
  Vi havde ofte indere med på båden, og de prutter, piller næse, bøvser osv osv i fuld offentlighed og uden at blinke med øjnene. Enten kender de ikke til pli, eller også er det bare mere naturligt for dem end for os..
  Per var i hvert fald ikke vild med at servere for dem i restauranten, da de nærmest æder som grise…..

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *