Ildebrand og mandlen der forsvandt

Det var så dén juleaften…

Hele den pukkelryggede, 4 generationer, 11 i alt, inkl. vores to hangarounds Rasmus og Casper, var samlet i Hals hos min søster. Til dejlig julemad, and og flæskesteg med sprøde svær og hele svineriet. Hyggeligt selskab, mange gode grin og dejlige gaver.

Mor-mormor-oldemor havde som sædvanlig lavet risalamanden, meeeeen var kommet i tvivl om, hvorvidt hun nu havde husket at putte mandlen i! Vi åd os gennem hele skålen. Nope, ingen mandel. Vi måtte så også æde os gennem “reserve skålen”, inden Rasmus løb med præmien. Men først fik Sofie (ved hjælp af lidt snyd) en mandel og var lige ved at starte en ildebrand, da papiret fra hendes gave havnede oven i et tændt stearinlys og brød i brand. Katastrofen blev dog afværget og resten af juleaften forløb uden yderligere dramatik.

 jul2008-4

Forvirringen var stor under gaveuddelingen – i hvert fald for Sofie. Der var hele 4 tilstede som reagerer på betegnelsen “mor”, 3 på “moster” og 2 på “mormor”. Ikke helt nemt at finde ud af for en 5 årig. Tillige kom der et nyt begreb til, nemlig “svigermorfar”… det er da vist kun i vores familie vi har sådan en!

jul2008-3
Sofie var mindst lige så interesseret i hvad alle andre fik - her hendes oldemor
jul2008-2
Der var enormt mange gaver - også i den spøjse ende.
Hjemmeskoene fik min søster og det flotte pink "handy woman" sæt var selvfølglig
til mig - hvem ellers? Mon jeg alligevel skulle søge den lærerplads som tekniker
på 3. sal ;-)
jul2008-7
Sofie fik bl.a. løbehjul og se lige fryden i øjnene, når en voksen mand får den
1. fjernstyrede bil i mange år ;-) og så oven i købet en Fiat 500...

Da alle gaver var uddelt blev der banket på døren! Sofie turde ikke kigge ud, så hun havde sin moster ved hånden og var ved at gå fuldstændig op i limningen, da der udenfor stod en stor gave i “børnepapir”, leveret af selveste julemanden 😉

Aftenens bedste kommentar kom fra selv samme Sofie. Hun havde længe kredset og plaget om hun dog ikke måtte pakke det her Bratz-sminke-hoved helt ud – men med alle de smådele var der fornuftigt nok sagt, at hun måtte vente…

Så udbryder hun pludseligt:

Hun har kastet op inde i kassen, så jeg tror gerne hun vil ud… NU! 

Ret kvikt fundet på, synes jeg ;-).

Nu står vi så igen påklædt og klar til at drage afsted. I dag til julefrokost hos mine forældre, også i Hals. Nanna og jeg har lovet at komme tidligt og hjælpe til, for min mor er afgjort ikke på toppen, men er dog hjemme her i julen. Og heldigvis for det.

Men så skal vi heller ikke mere denne jul. Der er masser af dejlige dage, hvor vi kan sove længe og spendere hele dagen i hver vores nye badekåbe 🙂

Nanna fik et par dubletter så vi undgår desværre ikke at skal ind i bytteræset. Det gør vi lørdag fra morgenstunden. Så er det overstået!

Hav nogle rigtigt dejlige juledage og glædelig bagjul (siger man ikke sådan?)

.

2 Comments

  • Anita

    Nå, der var også “ravage” hos Jer. Hos os var det meget tæt på, at julemanden slet ikke kom. Han kunne ikke finde sit skæg. Der skulle en feberredning til og så blev det jul alligevel ;-D

  • Deborah

    Jeg var lige ved at sige “sådan en vil jeg også have”! En Sofie altså – hold kæft hvor er hun dejlig. Jeg har altid ønsket mig sådant et dukkebarn. Det får jeg så ikke, men jeg kan da blive helt grøn i hovedet, når jeg ser hende.

    Det lyder til en dejlig Juleafrten. Det glæder mig for dig.

    Juleknus og tanker fra en influenzaramt mig

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *