Advarsel…

Jeg var lige ved at få kaffen galt i halsen, da Vicki Berlin i Godaften Danmark fortalte, at hun havde købt Basset Hound hvalp hos Kennel Casmier i Hobro… kennelen der i helt bogstaveligste forstand er en hundefabrik!

De har så mange racer, så mange hunde og der avles i et væk. På deres hjemmeside kan man pt. se hvalpe af racerne Fransk Bulldog, Coton De Tulear, Cairn terrier, Cavalier King Charles Spaniel og  Basset Hound. Og  man kan læse, at der ventes flere hvalpe efter samme racer!!!! Hvalpe der sælges til priser mellem 6000 og 12000.

Hvalpe der rejser derfra, er uden tvivl understimulerede i en grad, der ikke kan gi’ andet end problemer. Man kan IKKE præge så mange hvalpe på samme tid. Det er ganske enkelt ikke muligt. Og hvalpe skal præges på alt, hvad der venter dem ude i deres nye familier, ude i verden. Hvis man da ønsker en velstimuleret og harmonisk bofælle. Og det gør man vel, når man køber hund.

Stakkels familie – de skulle vist ha undersøgt markedet før de kastede sig ud i dét køb – og i øvrigt ikke ha’ købt hvalp over hverken telefon eller internet.

Nogen burde advare hende.

UPDATE
Jeg er blevet gjort opmærksom på at familien tog alle advarsler til sig og købte i stedet deres basset hos en DKK opdrætter

.

8 Comments

 • trine

  loogbody har nogen af jer set hvor mange hunde hun har i avlen der jeg har en basset der fra det er fra 2006 der havede kennelen 146 avls hunde men ok det er dkk

 • karina

  Jeg har for nogle år siden købt en Cairn hos Kennel Casmier. Vi kunne hente hvalpen allerede da han var 7 uger gammel, da skulle alle alarmklokkerne nok ringe.
  Da vi så skulle hente hvalpen var han ikke hjemme?? Vi gik lidt rundt på “farmen” og jeg blev rigtig meget forskrækket over forholdene og de nærmest fabriksagtige forhold og ringe bure de boede i. Vi fik at vide, de var ved at bygge om og vores hund boede hos nogle venner i en anden stald. Da vi så fik vores hvalp, var vi meget glade og glemte alt andet. Vi fik dog at vide at prisen for hvalpen var 500kr dyre end annonceret. OK, men hvad betyder det?
  Da vi kom til dyrlæge og han skulle chippes, fik vi en irettesættelse for, vi havde taget imod en hvalp under 8 uger.
  Det viste sig, det er meget vigtig en hund, har den rette baggrund. Vores lille hund bed i fire år mange ting i stykker, når vi gik fra ham. Det på trods af, vi har en cairn, der er 1 år ældre og aldrig har været ked af at være alene. og han pådrog sig snart rollen som ” mor” for vores lille umulige hvalp. Idag er vores Casmier hund 5 år og stadig vores lille umuligus. Vi har bruger mange timer på ham hver dag, for at han skal føle sig som værdsat hund, han er stadig meget Speciel og man kan jo ikke andet end at elske ham. Men jeg kan bestemt ikke anbefale Casmier. Vores hund var ihvertfald meget understimuleret. Det er utrolig hvor meget forskel de første leve uger betyder. Det kan jeg se på mine to hunde.

 • Mette

  Øv Marianne – det gør mig rigtig trist at høre, men eneste mulighed for at lukke steder som “Kennel” Casmier er desværre at undlade at købe deres hvalpe og lade historierne sprede sig, Nøjagtig som du gør her.

  Jeg håber, du finder en dejlig hvalp et andet og bedre sted.

 • Marianne

  Jeg har lige været derude her til aften og kørte ked af det derfra… Manden kendte ikke til de hvalpe jeg skulle se på, kom med en masse forkerte oplysninger, som konen kom og modsagde. Det var tydeligt, de bare bare var “nogle i mængden”. Hundeforældrene stod ude i en trist indhegning i silende regnvejr og kom aldrig ind -“dét magter vi ikke”, de var maks inde nogle minutter af gangen, da “de har lort i ørene” osv osv. Ude i laderne havde de pt. 40 hunde, det var en deprimerende oplevelse. De havde, ved første øjekast, en dejlig hvalp, men nægter at støtte sådan en industri!! De er begge “hjemmegående” da de lever af at sælge hvalpe. Trist trist….

 • Mette

  @ Trisse – ja heldigvis lyttede hun til de advarsler der kom til hende. Og hun har sikkert fået en dejlig, og både fysisk og psykisk sund hvalp!

 • Trisse

  Nu er det sådan at Vickys hvalp Walther er fra Kennel Longbody, medlem af DKK så bare rolig han kommer fra gode og trygge OG godkendte rammer

 • Gitte

  Jeg er overbevist om, at størstedelen af de folk der køber hund, overhovedet ikke sætter sig ind i tingene. Hverken opdræt, race, pleje osv. Jeg har haft med hunde at gøre siden teenager-årene (altså ca. 100 år), og er desværre blevet bekræftet i 1000vis af gange, at de ikke aner, hvad de har med af gøre.

 • Birgit

  Ja, ved du hvad – men så længe der er folk, der køber hvalpe derfra – lige så længe bliver de ved med at producere……Jeg kan også undre mig over, at der stadig er salg af hvalpe fra de tidligere Østlande, når man tænker på hvor meget, der har været skrevet og vist i TV om den trafik!
  Det er et heldagsjob, at have et kuld hvalpe (ET kuld) – tanken om flere kuld af gangen kan gøre mig helt svedt! Vores Alba venter hvalpe om 2 uger uger og jeg glæder mig til at præge de små og give dem en god start på tilværelsen. Hav er rigtig god weekend…..

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *