Klipklappere og slips

Stramme slips gør dig blind og Klip-klappere giver hammertå lyder to overskrifter på henholdsvis EB’s og TV2’s hjemmesider. Oven i købet er de to meget interessante fænomener nogen, der er forsket i og resultaterne er offentliggjort i et par videnskabelige magasiner.

Jeg kan ikke lade være med, at spørge mig selv om hvad i alverden, der får nogen som helst til at lægge energi i at undersøge sådan noget – eller hvad der får aviserne til at bruge spalteplads på det… er det ikke det man kalder agurketid.

Men I skal alligevel lige et par gode råd fra artiklen om klipklappere – de amerikanskere forskere anbefaler nemlig:

 1. at man ikke går i de samme klip-klappere år efter år
 2. at de bliver skiftet ud, hvis de er for slidte
 3. at man ikke går for lange ture i klip-klappere

Se dét er videnskab på et meget højt plan!!!

I min familie har klipklappere aldrig heddet andet end “stik-i-tæer”. Hvorfor ved jeg ikke, men den oplysning er vel mindst lige så interessant at få med – og jeg er ikke engang forsker 😉

Og nu vil jeg i føre mig mine stik-i-tæer og gå en tur med min hund – og så bare håbe på, at det ikke lige er på den her tur, jeg får hammertæer!

3 Comments

 • Nille

  Mette, jeg har lige fundet din dejlige blog… og læst en del ned… indtil jeg falder over dette indlæg. Netop afrikanere går meget i klipklappere – da det er billige sko – og de har så meget smukkere fødder end mange europæiske kvinder, som kæmper i stiletterne hver dag. De har netop ikke hammertæer – hvad jeg har set efter flere rejser i Afrika.
  Måske skræmmer medierne os lidt for meget?

 • Joan

  årh jeg ville så gerne kunne gå i sådan et par, hvor der er den der dævl mellem tæerne. Men måske er det godt nok, at jeg ikke kan – får grimme billeder i mit hoved af ordet hammertæer hahahaha

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *