Hvederne længe leve
De sidste par dage har været med stille væren. En dag i hovedstaden og et royaltmøde trak al energi ud af mig, men efter et par dages opladning er den vendt tilbage og jeg har fået ordnet 117 praktiske ting – og bagt hveder.
Selvom regeringen har afskaffet Store Bededag som en fridag, så eksisterer Store bededag stadig og der skal stadig hveder på bordet. Jeg har tidligere købt med hjem fra firmaets kantine, men den dør er lige som lukket, så jeg måtte igang selv.
Bagning er ikke min spidskompetence og selvom om jeg fulgte opskriften til punkt og prikke, slap dejen aldrig skålen, som den ellers skulle have gjort iflg. opskriften, men de ser ud til at være blevet ret fine alligevel.
De er damphævet i ovnen – det har jeg ikke prøvet før, men de hævede virkelig flot.

Jeg synes ikke, at de smagte af så meget, men ristet og med tandsmør og marmelade så går det. Det bliver ikke den opskrift jeg bruger næste år.

4 Comments
Margit M
De ser da meget flotte ud. Prøv med lidt mere salt og lidt kardemomme til næste år.
Mette
De blev rigtig flotte – det var smagen den var gal med. Der var kardemomme i, men åbenbart ikke nok. Jeg prøver en anden opskrift næste gang 🙂
Helle Caspersen
Ja, hveder må der til, de er også blevet nydt her – Store bededag eller ej.
Mette
Sådan en ristet hvede med ost og marmelade er rigtig godt 🙂