Oldenborreår

I dag dukkede mit navn op på listen fra HR over medarbejdere, der har ansættelsesophør i 2024. Allersidst, da min dato hedder 31.12.24.

Jeg har håndteret i 1000vis af ansættelsesophør i løbet af de sidste 10 år – og når vi kommer længere hen på året, skal jeg håndtere mit eget.

Det er ikke helt gået op for mig endnu, men mon ikke det synker ind når vi nærmer os december.

Det er meget af min tid jeg har brugt på det der arbejde … man siger at et årsværk er 1924 timer – minus ferie er vi på 1665 timer x 44 år.

Det skal man vist ikke give sig til at regne på.

Noget af det, jeg skal bruge nogen af de mange timer på fremover, er fotograferingen. Ligesom alt andet skal det trænes og holdes vedlige og jeg kan se på mine resultater, at det ikke er noget jeg dyrker så meget i øjeblikket.

I formiddag måtte jeg dog ud med kameraet – en sjælden oldenborre var landet på fliserne i min lille gårdhave. Den er bygget som en kampvopgn og inden jeg fik den reddet op på havebordet og i fotohøjde havde Irma trådt på den… uden den så ud til at have taget skade af det.

Da jeg var barn kørte jeg hvert år med min familie til Italien. Vi camperede ved Adriaterhavet min. 3 uger hvert sommer. Hvert 4. år var oldenborreår og jeg kan huske at billene i et kæmpeantal forlod jorden og sværmede brummende rundt.

Måske er det oldenborreår i år siden den pludselig fandt min vej.

4 Comments

 • Susanne

  Det gælder helt sikkert om, at have nogle hobbyer.
  Vi kender flere der har haft det svært et stykke tid efter arbejsophør, for de har aldrig prøvet at gå ledig. Til at begynde med er alt jo som en ferie, men det bliver jo hverdag.
  Både min mand og jeg havde haft flere lange perioder med ledighed, så vores overgang til efterløn og nu folkepension gik fint.
  Nu kan man slet ikke forstå, hvordan man har haft tid til det der arbejde 😉

  • Mette

   De mennesker, der kender mig bedst er enige om at ‘kede mig’ det tror de ikke på, at jeg kommer til. Der er rigtig mange ting, der interesserer mig og pludselig bliver der også åbnet op for de ting, som jeg ikke har orket fordi de ligger på hverdagsaftener.

   Jeg tror på, at det bliver godt og at tiden er helt rigtig for mig 🙂

   • Rikke

    Da vi var børn/unge, havde vi alle vores ferier på Samsø, og der havde vi Oldenborre i hobetal. De var fremme ret massivt i en lille times tid hver aften, og alle vi tøser med langt hår hadede når de kravlede ind i håret for at gemme sig 😉 Jeg kender godt oldenborrens 4 års livscyklus, men jeg husker det nu som om de var der hvert eneste år, godt nok nogle år værre end andre. Men en rigtig lille kampvogn, med et ret effektivt hæfte inde i et langt hår

    • Mette

     Den har ‘modhager’ på benene så jeg kan godt forstille mig den kan sidde godt fast. den fløj op på mit hegn og der sidder den endnu. Måske er den alligevel blevet ramt af den anden kampvogn, der trådte på den.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *